Weather Icon

Πολλαπλούς εκτοξευτές 220 mm χρησιμοποιεί ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ

Πολλαπλούς εκτοξευτές 220 mm χρησιμοποιεί ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας, οι δυνάμεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιούν σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών τύπου ТОС-1 (TOS-1 Buratino/TOS-1A), διαμετρήματος 220 mm (8.7 in), σοβιετικής κατασκευής.

https://www.facebook.com/shushanstepanyan/posts/3279191985450272

Το σύστημα αυτό χρησιμοποίησε και σήμερα το πρωί, για να πλήξει τις αμυντικές θέσεις του στρατού του Αρτσάχ, ενώ πρεγματοποίησε και επιθέσεις με άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα.

Όπως μεταδίδει η Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας, οι αρμενικές μονάδες αντιστέκονται με ψυχραιμία στην επίθεση των μονάδων του Αζερμπαϊτζάν, λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα, προκαλώντας σημαντικές απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού του εχθρού.

Τέλος, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας του Αρτσάχ, Σουσάν Στεπανιάν, δημοσίευσε φωτογραφίες οπλικών συστημάτων που χρησιμοποίησαν οι Αζέροι κατά τις επιθέσεις τους εναντίον του Αρτσάχ. Συγκεκριμένα δημοσίευσε φωτογραφία τεθωρακισμένου οχήματος BMP-2, που ανοίκει στο 2ο Σώμα του Στρατού των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

https://www.facebook.com/shushanstepanyan/posts/3278205875548883

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube