Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ερντογάν στράφηκε προς Μόσχα για βοήθεια: Η Τουρκία είναι έτοιμη να αγοράσει τη τελευταία γενιά Su-35 “4 ++” από τη Ρωσία

Ο Ερντογάν στράφηκε προς Μόσχα για βοήθεια: Η Τουρκία είναι έτοιμη να αγοράσει τη τελευταία γενιά Su-35 “4 ++” από τη Ρωσία

Την ώρα που η Ελλάδα διαπραγματεύεται με την Γαλλία για μαχητικά Rafale, η Τουρκία εκφράζει την επιθυμία να αγοράσει από τη Ρωσία πολλαπλά SU35 «4++» γενιάς.

Όπως γράφει η φιλότιμη ηγεσία της Τουρκίας επιδιώκει στην αλλαγή του status quo στην Ανατολική Μεσόγειο, καθιερωμένο μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Η Άγκυρα σχεδιάζει να προσαρτήσει πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, ωστόσο, οι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις δεν συμφωνούν να αλλάξουν τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα.

Το γεγονός, ότι οι Tούρκοι απευθύνθηκαν στη Μόσχα για βοήθεια, αποδεικνύει ότι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιό τους.

Διαβάστε το θέμα στο el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube