Weather Icon
Ιταλία , Λιβύη , Τουρκία 2 Αυγούστου 2020

Ήλθε η ώρα η Ιταλία να καταλάβει τι εστί Τουρκία – Εμπόδια σε Ιταλούς στρατιωτικούς στη Μισράτα της Λιβύης

Ήλθε η ώρα η Ιταλία να καταλάβει τι εστί Τουρκία – Εμπόδια σε Ιταλούς στρατιωτικούς στη Μισράτα της Λιβύης

ΡΩΜΗ – Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ιταλικού κοινοβουλίου καταδίκασε την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας εναντίον ιταλών στρατιωτικών στη Λιβύη, χαρακτηρίζοντάς την «παράλογη».

Σαράντα Ιταλοί στρατιωτικοί που εργάζονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο, χρηματοδοτούμενο από την Ιταλία, στην πόλη Μισράτα της Λιβύης, εμποδίστηκαν να εισέλθουν στην πόλη με εντολή των τουρκικών δυνάμεων που ελέγχουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μουζράτα.

Η επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου δήλωσε ότι αυτό που συνέβη στις ιταλικές δυνάμεις στο Misurata είναι «απαράδεκτο», ζητώντας από την ιταλική κυβέρνηση να παράσχει άμεση διευκρίνιση.

Η Άγκυρα δημιούργησε στρατιωτική βάση στη Λιβύη μετά την υπογραφή συμφωνίας ασφάλειας με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που έχει έδρα την Τρίπολη. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα τουρκικά στρατεύματα καθώς και οι Σύριοι μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Άγκυρα αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν το GNA σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στη δυτική Λιβύη.

Πηγή: addresslibya.co

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube