Weather Icon
ΗΠΑ , Συρία , Τουρκία 20 Αυγούστου 2020

H Toυρκία κατέρριψε τουλάχιστον ένα αμερικανικό UAV τύπου MQ-9 Reaper στην περιοχή της Συρίας

H Toυρκία κατέρριψε τουλάχιστον ένα αμερικανικό UAV τύπου MQ-9 Reaper στην περιοχή της Συρίας

ΔΑΜΑΣΚΟΣ, (BM) – Δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) συνετρίβησαν  στις 18 Αυγούστου, στη συριακή επαρχία Idlib. Τουλάχιστον ένα από αυτά ήταν τύπου UAV MQ-9 Reaper σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο το EurAsia Daily. Αρχικά, φιλο-τουρκικοί μαχητές ανέφεραν την καταστροφή ενός ρωσικού αεροσκάφους στον ουρανό πάνω από το Idlib χρησιμοποιώντας ένα φορητό αντιπυραυλικό σύστημα πυραύλων (MANPADS). Ωστόσο, στα συντρίμμια του drone, εντοπίστηκε ένα από τα αμερικανικά MQ-9, το οποίο τις τελευταίες ημέρες άρχισε να πετά στην περιοχή πολύ πιο συχνά, σημειώνουν Στρατιωτικά Παρατηρητήρια στην Συρία.

Το Πεντάγωνο αργότερα παραδέχτηκε ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ «έχασε δύο αεροσκάφη πάνω από τη Συρία μετά από μια σύγκρουση στον αέρα». Ταυτόχρονα, ο τύπος του δεύτερου UAV δεν ονομάζεται. Παρά τη δήλωση των Ηνωμένων Πολιτειών για σύγκρουση δύο αεροσκαφών στον αέρα, η οποία, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, ήταν η αιτία της συντριβής τους, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες και βίντεο για την καταστροφή του MQ-9 στο εναέριο δίκτυο.

Η καταστροφή συνέβη έπειτα από μια έκρηξη στον αέρα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο τουρκικός στρατός που ήταν σταθμευμένος στη ουδέτερη ζώνη του Idlib θα μπορούσε να επιτεθεί κατά λάθος στο αμερικανικό drone από το MANPADS. Η κατάσταση στα βορειοδυτικά της Αραβικής Δημοκρατίας συνεχίζει να κλιμακώνεται. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χτύπησαν τις θέσεις της ισλαμιστικής συμμαχίας «Hayat Tahrir al-Sham» και των συμμάχων τους στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Idlib.

Στο νότιο τμήμα του μετώπου του Idlib – τα υψίπεδα του Jebel al-Zawiya και της κοιλάδας Al-Gab – υπάρχει συγκέντρωση πρόσθετων δυνάμεων από τον συριακό στρατό. Αρκετές τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να λειτουργούν ταυτόχρονα σε αυτήν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Khuras al-Din και του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν (απαγορευμένο στη Ρωσική Ομοσπονδία), το οποίο αποτελεί παραβίαση των ρωσικών-τουρκικών συμφωνιών της 5ης Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.bulgarianmilitary.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube