Weather Icon

Γαλλικά ΜΜΕ: Το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» θα αποπλεύσει για την Ανατολική Μεσόγειο

Γαλλικά ΜΜΕ: Το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» θα αποπλεύσει για την Ανατολική Μεσόγειο
Το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» στις 27 Αυγούστου 2020 στο ναύσταθμο της Τουλόν
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο ετοιμάζεται να αποπλεύσει από τον ναύσταθμο της Τουλόν με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
.
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» αναμένεται να αποπλεύσει άμεσα από τη Γαλλία με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, που επικαλείται σχετική πληροφόρηση από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.
.
Επίσης, δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας lemarin.ouest-france.fr επισημαίνει ότι το αεροπλανοφόρο θα συνοδεύεται από πλοία και υποβρύχια του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, σε μια «μη προσδιορισμένη αποστολή» για την Ανατολική Μεσόγειο.Το αεροπλανοφόρο αναμένεται να αποπλεύσει σύντομα από τον ναύσταθμο της Τουλόν.
.
Υπενθυμίζεται ότι γαλλικές δυνάμεις (φρεγάτα και μαχητικά Rafale) συμμετείχαν την προηγούμενη εβδομάδα στην αεροναυτική άσκηση «EYNOMIA 2020» νότια της Κύπρου, με τη συμμετοχή της Κύπρου, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.
.
Ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πρόσφατα ότι η Άγκυρα σέβεται μόνο τα λόγια που συνοδεύονται από ενέργειες.  
.
sputnik

Γαλλικά ΜΜΕ: Μεγάλη ναυτική δύναμη κινείται στην Αν. Μεσόγειο – «Σε ετοιμότητα μάχης» το Charles de Gaulle

Η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσιεύματα Γαλλικών Μέσων ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται σχετική πληροφόρηση από το Γαλλικό Υπουργείο Αμύνης.
.
Το «κόσμημα» στο στέμμα του γαλλικού ναυτικού καταπλέει στη Μεσόγειο σε μια «μη προσδιορισμένη αποστολή», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όπως του γαλλικού lemarin.ouest-france.fr.
.
Όντας το σημαντικότερο στρατηγικό όπλο της Γαλλίας, δεν έχουν ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας περισσότερες λεπτομέρειες, όπως όμως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές, ο απόπλους από τo ναύσταθμο της Toulon γίνεται με το αεροπλανοφόρο σε «ετοιμότητα μάχης», δηλαδή με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο καθώς και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών που έχει αναπτύξει η γαλλική πολεμική βιομηχανία με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν μέσα αντίμετρων στη διάθεση καμμίας άλλης χώρας.
.
Η ανάπτυξη του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο τη συγκεκριμένη στιγμή έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν πως «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις», ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την ίδια ώρα απειλούσε ευθέως Ελλάδα και Γαλλία πως «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».
.
Πηγή ΕΡΤ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube