REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ 29 Αυγούστου 2020

Ελληνικά F-16 συνόδευσαν αμερικανικό βομβαρδιστικό κατά την πτήση του εντός των FIR Αθηνών και Σκοπίων

Ελληνικά F-16 συνόδευσαν αμερικανικό βομβαρδιστικό κατά την πτήση του εντός των FIR Αθηνών και Σκοπίων

Τέσσερα αεροσκάφη F-16 BLK 52+ συνόδευσαν ένα αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό τύπου Β-52, χθες, στο πλαίσιο της δραστηριότητας ALLIED SKY, «επιδεικνύοντας τους ισχυρούς συμμαχικούς δεσμούς των κρατών μελών του ΝΑΤΟ», όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Ειδικότερα, τα ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το αμερικανικό Β-52, πραγματοποιώντας πτήση εντός των FIR Αθηνών, ξεκινώντας την αποστολή τους νότια της Χίου και πετώντας πάνω από τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο, τα Επτάνησα, την Ήπείρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αεροπορικής αστυνόμευσης της χώρας μας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, τα ελληνικά αεροσκάφη συνόδευσαν το αμερικανικό βομβαρδιστικό και στη διάρκεια της πτήσης του στο FIR της γείτονος χώρας, καταλήγει το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube