Weather Icon
Ιστορία 5 Αυγούστου 2020

«Έγινε Βηρυττός» μία φράση που συνηθίζουμε να λέμε στην Ελλάδα

«Έγινε Βηρυττός» μία φράση που συνηθίζουμε να λέμε στην Ελλάδα

Για εικόνες αποκάλυψης κάνουν λόγο αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (5-8-20), στο λιμάνι της Βηρυττού, η πολύ ισχυρή έκρηξη, 2750 τόνων νιτρικού αμμωνίου, η οποία προκάλεσε πάνω από 100 θανάτους, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες και οι φθορές σε κτίρια.

Το ωστικό κύμα είχε ακτίνα άνω των 15 χιλιομέτρων με την έκρηξη να γίνεται αισθητή μέχρι την Κύπρο (!) προκαλώντας αναστάτωση στη Μεγαλόνηστο. Σύμφωνα με σεισμολόγους, η έκρηξη ήταν ισοδύναμη με σεισμό 4,5 Ρίχτερ. Ο κυβερνήτης της Βηρυττού Μαρουάν Αμπούντ χαρακτήρισε «εθνική καταστροφή» παρόμοια με τους βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Οι εικόνες και τα βίντεο που στέλουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία θυμίζουν μία λαϊκή ρήση που τη λέμε στην Ελλάδα για να δείξουμε το μεγάλο μέγεθος μίας έντασης ή εχθροπραξιών.

«Έγινε Βηρυττός».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube