Weather Icon

Το μακρύ χέρι της Τουρκίας προκαλεί θάνατο μέχρι την Αρμενία

Το μακρύ χέρι της Τουρκίας προκαλεί θάνατο μέχρι την Αρμενία

Δεν απλώνει μόνο στη Συρία, στην Κύπρο, στη Θράκη, στο Αιγαίο, στη Λιβύη, στη Μεσόγειο, στη Σομαλία, στο Κουρδιστάν το μακρύ της χέρι η φασιστική Τουρκία. Η εύθραυστη εκεχειρία που είναι σε ισχύ από το 1994 στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, απειλείται εκ νέου με ένοπλες συγκρούσεις τις τελευταίες μέρες στον τομέα «Τοβούζ» της μεθορίου.

Το Μπακού ανακοίνωσε 12 απώλειες μέχρι στιγμής και το Γερεβάν 2, σε μια σύγκρουση που απειλεί εκ νέου την ειρήνη στην περιοχή. Για όποιον ασχολήθηκε ελάχιστα με το ζήτημα, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται σε σύγκρουση για την αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια περιοχή με αρμενική πλειονότητα. 

Κι αν η Αρμενία έχει δικαιοδοσία λόγω πληθυσμού, το Αζερμπαϊτζάν δεν το δέχεται, με την ξεκάθαρη υποστήριξη της «μητέρας Τουρκίας». Η οποία προκαλεί και εκεί τον θάνατο. Και με τις ενέργειές της, απειλεί με γενικότερη σύρραξη στον Καύκασο. Γιατί; Για να ταΐζονται τα οράματα του Ερντογάν για μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κι «ο σιωπών δοκεί συναινείν». Δηλαδή, η Δύση.     

ΑΛ.ΜΙΧ.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube