Weather Icon

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα: Τα θέματα που συζητήθηκαν

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα: Τα θέματα που συζητήθηκαν
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ.

Συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, είχε σήμερα, Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ρώσο πρέσβη για την ελληνική προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται τον Νοέμβριο στην Αθήνα, για τον εορτασμό της 70ής επετείου από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας τόσο στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και στο πλαίσιο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας. Σημειώνεται ότι συμπρόεδρος της Μικτής Επιτροπής, από ελληνικής πλευράς, είναι ο κ. Βαρβιτσιώτης και από ρωσικής πλευράς, ο υπουργός Μεταφορών, κ. Dietrich.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί, το συντομότερο δυνατόν, η επικοινωνία των δύο συμπροέδρων, η οποία είχε αναβληθεί νωρίτερα τον Μάρτιο, λόγω πανδημίας κορονοϊού.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επανήλθε στο ζήτημα του επαναπατρισμού των αρχείων των ισραηλιτικών κοινοτήτων Ελλάδας, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην επίλυση του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε θέσει ο κ. Βαρβιτσιώτης και στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκρούσκο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τον προηγούμενο μήνα. Τα αρχεία των ελληνικών ισραηλιτικών κοινοτήτων, εκλάπησαν από τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρίσκονται σήμερα στη Ρωσία.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρέσβης ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για τη συμβολή των ελληνικών αρχών στον επαναπατρισμό Ρώσων πολιτών εν μέσω πανδημίας και εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του για συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την του προγράμματος του Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας 2019-2020 και εξέφρασαν την ελπίδα για ανάλογη εξέλιξη του «Έτους Ιστορίας» για το 2021.

Αναφερθεί στη συνάντηση με τον κ. Μάσλοβ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «χτίζουμε συνεργασίες και σχέσεις σε γερές βάσεις».

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα με τον Ρώσο πρέσβη Andrey Maslov. Εργαζόμαστε συνεχώς για τη ανάδειξη της θέσης της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Χτίζουμε συνεργασίες και σχέσεις σε γερές βάσεις» έγραψε στο Twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube