Weather Icon

Και η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας αναμένεται να ανοίξει σύντομα ως τζαμί

Και η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας αναμένεται να ανοίξει σύντομα ως τζαμί
Εργασίες σε εξέλιξη στην Αγία Σοφία Τραπεζούντας, ενόψει του ανοίγματος (φωτ.: ΙΗΑ)

Δεν είναι μόνο η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης που κάνει… ισλαμιστική στροφή ελέω Ερντογάν. Έχει προηγηθεί εδώ και χρόνια η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας, ο περικαλλής βυζαντινός ναός που οικοδομήθηκε στα χρόνια του Μανουήλ Α΄ Μεγάλου Κομνηνού, στο πρώτο μισό του 13ου αιώνα.

Από τον Δεκέμβριο του 2018 στην Αγία Σοφία Τραπεζούντας γίνονται εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης, οι οποίες καθυστέρησαν λόγω του κορονοϊού. Σύντομα, όμως, αναμένεται να ανοίξει και πάλι, όχι ως μουσείο όπως ήταν μέχρι το 2013, αλλά ως τζαμί, παρά τις συνεχείς προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα η περίπτωση του «τζαμιού της Αγίας Σοφίας» (όπως αναφέρεται στον τουρκικό Τύπο το μνημείο) δείχνει το δρόμο για την Κωνσταντινούπολη, καθώς προκειμένου να μην ενοχλούνται οι πιστοί από τις αγιογραφίες η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων, που πήρε την κυριότητα, πρόκρινε τη λύση της κάλυψής τους με ψευδοροφές και κουρτίνες. Η πρώτη μουσουλμανική προσευχή έγινε στις 5 Ιουλίου 2013.

http://www.pontos-news.gr/article/211671/kai-i-agia-sofia-tis-trapezoyntas-anamenetai-na-anoixei-syntoma-os-tzami

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube