Weather Icon
Σκοπιανό , Το δέλτα 9 Ιουλίου 2020

Επιστολή διαμαρτυρίας του δ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Επιστολή διαμαρτυρίας του δ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Αθήνα, 04/07/2020

Αξιότιµε κ. Πρύτανη, σεβαστά µέλη της Ακαδηµαϊκής κοινότητας του Παν/µίου Δυτ. Μακεδονίας,

Είναι καθήκον κάθε Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύµατος να προάγει τη γνώση, να αναζητεί συνεχώς την επιστηµονική αλήθεια και αφού την ανακαλύψει να την υπερασπίζεται µε σθένος. Είναι επίσης υποχρέωσή του αυτό να γίνεται µε όρους που δίνουν στο κάθε µέλος της ακαδηµαϊκής κοινότητας τη δυνατότητα να λειτουργεί επί ίσοις όροις µε τα υπόλοιπα µέλη, ανεξαρτήτως φύλλου, φυλής, θρησκεύµατος ή ιδεολογίας.

Πληροφορηθήκαµε από τα ΜΜΕ ότι για τη θέση του Νοµικού Συµβούλου του Παν/µίου Δυτικής Μακεδονίας επελέγη τελικά πρώην Βουλευτής ο οποίος κατά την Βουλευτική του θητεία κύρωσε µε την ψήφο του την επονείδιστη και εθνοβόρα Συµφωνία των Πρεσπών.

Ανακύπτουν από το γεγονός αυτό σοβαρότατα ζητήµατα τα οποία αγγίζουν την επιστήµη, την ακεραιότητα λειτουργίας του Παν/µίου και την ηθική.

Κάθε ένας από τους 153 Βουλευτές που κύρωσαν τη Συµφωνία των Πρεσπών:

• παραβίασε κάθε επιστηµονική και ιστορική αλήθεια απονέµοντας την ψευδεπίγραφη «µακεδονική» γλώσσα και «µακεδονική» ταυτότητα στους πολίτες των Σκοπίων

• παραβίασε τους κανόνες της λογικής δεχόµενος άλλη ονοµασία για το Κράτος που αναγνώρισε («Βόρεια Μακεδονία») και άλλη για τους πολίτες αυτού («Μακεδόνες»)

• έθεσε τις βάσεις για τη δηµιουργία εθνικής µειονότητας και αµφισβητήσεων κατά της Ελλάδας, γεγονός πάγια επιδιωκόµενο από δύο Κράτη σαφώς εχθρικά προς αυτήν

• διακινδύνευσε µε τη στήριξή του στη Συµφωνία το ασφαλές µέλλον των επόµενων γενεών στην ευρύτερη περιοχή

• φέρθηκε αντισυνταγµατικά, αντιδηµοκρατικά και λοιδόρησε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν δέχονται τη Συµφωνία των Πρεσπών και χαρακτηρίστηκαν αισχρώ τω τρόπω από την τότε Κυβέρνηση

• ψήφισε υπέρ µιας Συµφωνίας η οποία υπήρξε ανισοβαρής, υπαγορευµένη και προϊόν χρηµατισµού από ξένα συµφέροντα (σύµφωνα µε καταγγελία υπουργού της τότε Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια Υπουργικού Συµβουλίου).

Επιπρόσθετα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε το οποιοδήποτε βαθύ κοµµατικό κατεστηµένο δεν µπορεί να γίνει πιστευτό ότι θα απεκδυθεί τον κοµµατικό του µανδύα ώστε να φερθεί αντικειµενικά σε περιπτώσεις διένεξης αντικρουόµενες µε τον κοµµατικό του χώρο.

Αγαπητοί Ακαδηµαϊκοί,

Το ζήτηµα δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε προσωπικό. Είναι ζήτηµα αρχής. Τα µέλη της Ακαδηµαϊκής κοινότητας πρέπει να διακρίνονται κατά περίπτωση για την επιστηµονική τους δεινότητα, για την αντικειµενικότητά τους και για το ήθος που επιδεικνύουν. Αυτά όµως δε µπορούν να συνδυαστούν στο πρόσωπο κάποιου από τους 153 που κύρωσαν τη Συµφωνία των Πρεσπών, όπως αποδείξαµε µε τα ανωτέρω επιχειρήµατα. Αλήθεια πώς µπορεί κάποιος να υπηρετεί ένα Πανεπιστήµιο που φέρει στον τίτλο τη λέξη «Μακεδονία», όταν της έχει φερθεί έτσι όπως οι 153 που κύρωσαν τη Συµφωνία;

Ή πώς µπορεί ένα Παν/µίο να συνεχίσει να υφίσταται ως τέτοιο, όταν φτάσει σε σηµείο να δέχεται ότι η γη είναι επίπεδη ή ότι ο γάιδαρος πετάει; Διότι κάτι αντίστοιχο δέχεται το ΠΔΜ δίνοντας αδιαµαρτύρητα στέγη σε ανθρώπους που παραβιάζουν τις αρχές της Επιστήµης, της αλήθειας και της λογικής, αφού κύρωσαν τη Συµφωνία των Πρεσπών και εµµένουν αµετανόητα στην πράξη τους.

Όλοι όσοι λοιπόν ενδιαφερόµαστε για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την παγκόσµια δικαιοσύνη, την προαγωγή της γνώσης και της επιστηµονικής αλήθειας σας παρακαλούµε στο όνοµα ακριβώς αυτών των ιδανικών αλλά και στο όνοµα της φιλοπατρίας και της δηµοκρατίας, να επανεξετάσετε τη συνεργασίας σας µε το πρόσωπο που επιλέχθηκε για τη θέση του Νοµικού Συµβούλου. Να κηρύξετε άγονη τη διαδικασία λόγω της αντιεπιστηµονικής, επιζήµιας προς τη Χώρα και ανιστόρητης συµπεριφοράς του προκριθέντος υποψηφίου και να την επαναλάβετε θέτοντας αυστηρότερα κριτήρια για την ποιότητα του µελλοντικού συνεργάτη του ΠΔΜ.

Με εκτίµηση και αγανάκτηση, «δέλτα – πολιτική επανάσταση»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube