Weather Icon
Ελλάδα , Εξοπλισμοί , Ισραήλ 27 Ιουλίου 2020

ΕΛΒΟ: Θεωρούν δεδομένη την εξαγορά οι Ισραηλινοί… Τι προγραμματίζουν;

ΕΛΒΟ: Θεωρούν δεδομένη την εξαγορά οι Ισραηλινοί… Τι προγραμματίζουν;

Την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) από την κοινοπραξία της SK Group με την Plasan προεξοφλεί η αγορά, καθώς κατέθεσε τη μοναδική πρόταση στη σχετική διαδικασία. Πρόκειται για σχήμα ισραηλινών συμφερόντων, του οποίου ηγούνται ο επιχειρηματίας Samy Katsav (SK Group), ο διευθύνων σύμβουλος της Plasan, Dani Ziv, που από κοινού θα ελέγχουν περί το 90% της νέας ΕΛΒΟ, και ο Έλληνας επιχειρηματίας Αριστείδης Γλίνης, ο οποίος πιθανότατα και θα είναι επικεφαλής του management της ελληνικής εταιρείας.

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ

Η πρόταση κατατέθηκε στις 13 Ιουλίου και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του επιχειρηματικού σχεδίου, που αποτελεί μέρος της διαγωνιστικής διαδικασία αναμένεται να γίνει έως τις 27 Αυγούστο οπότε και θα ανοίξει και η οικονομική προσφορά. Κατόπιν και εφόσον εγκριθεί ο φάκελος, οι επενδυτές θα αναλάβουν να συγκροτήσουν τη νέα εταιρεία μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Η «απόβαση» των Iσραηλινών στην προβληματική μονάδα της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη φέρεται να έχει το πράσινο φως και της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο άναψε μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών του στο Ισραήλ.

Η παραγωγική διαδικασία της νέας εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», για το επιχειρηματικό σχέδιο της υποψήφιας αγοράστριας κοινοπραξίας, οργανώνεται σε τέσσερις κύριες λειτουργίες (μηχανουργείο, υπερκατασκευές, βαφή και συναρμολόγηση) και περιλαμβάνει τρεις βασικές κατηγορίες προϊόντων (lines of business): στρατιωτικά οχήματα, οχήματα ειδικού τύπου και πολιτικά οχήματα.

Αλλά και επιπρόσθετες κατηγορίες προϊόντων ενδέχεται να προστεθούν στο μέλλον, «βάσει των δυνητικών ευκαιριών στην αγορά και την αναπτυξιακή δυναμική της νέας εταιρείας». Αυτές αφορούν θωρακισμένα πολιτικά οχήματα, πρόσθετα συστήματα θωράκισης στρατιωτικών οχημάτων, φορητά όπλα και ηλεκτροοπτικό εξοπλισμό.

Η διοίκηση της νέας εταιρείας «αναγνωρίζει πως ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της ΕΛBΟ αποτελεί το καταρτισμένο με μακρόχρονη εμπειρία προσωπικό της. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube