Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Κύπρος 15 Ιουλίου 2020

«Εκατό ψηφίσματα υπάρχουν στο τέλος της ημέρας. Ε, και;»

«Εκατό ψηφίσματα υπάρχουν στο τέλος της ημέρας. Ε, και;»

  Άριστος Μιχαηλίδης  

Ευχαριστώ τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργο Γεωργίου, για τις συμβουλές. «Να αγαπάς την ελευθερία και να έχεις προοδευτικές ιδέες, να σεβόσουν την αντίθετη άποψη. Να τιμούσες και το όνομά σου… ”Άριστος”: νάσαι ο καλύτερος, να διαθέτεις ήθος και ευγένεια…», μου γράφει μεταξύ άλλων. Προφανώς δεν του πέρασε το δασκαλίστικο, όμως ευτυχώς δεν βάζει βαθμούς, διότι θα με μηδένιζε. Αποκλείεται να αναγνώριζε την προσπάθειά μου «νάμαι ο καλύτερος». Προσπαθώ, κύριε Γεωργίου, αλλά πάντα υπάρχουν καλύτεροι. Μα για τις υπόλοιπες συμβουλές ανταποκρίνομαι οπωσδήποτε στις προσδοκίες του και είμαι περήφανος. Ας μην πείθεται για το ήθος και την ευγένειά μου ή για τις προοδευτικές μου ιδέες, πείθονται αυτοί που με ενδιαφέρει να πεισθούν. Λοιπόν, από την αρχή, για να καταλάβει και ο αναγνώστης περί τίνος πρόκειται: Χθες, δημοσιεύσαμε απάντηση του κ. Γεωργίου σε ένα δικό μου σχόλιο στις 4 Ιουλίου. Αφορούσε την καταγγελία που έκανε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ότι επεδίωξε να συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και να εκδοθεί καταδικαστικό ψήφισμα με θέμα: «Οι κλιμακούμενες παράνομες δραστηριότητες και προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας», αλλά τα υπόλοιπα κόμματα το μπλόκαραν. Αυτό έλεγε η καταγγελία του ΕΛΚ. Το ίδιο έλεγαν και οι καταγγελίες των Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά, που είναι μέλη. Και μάλιστα, έλεγαν, η Ευρωπαϊκή Αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Γεωργίου, αντιπρότεινε ως θέμα: «Η σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας». Η διαφορά είναι ουσιαστική και εμφανής, δεν χρειάζεται εξήγηση. Επέκρινα τους δικούς μας ευρωβουλευτές οι οποίοι δεν στήριξαν την πρόταση του ΕΛΚ, με τον καθαρότατο τίτλο κατά της Τουρκίας.

Να μην τα πολυλογούμε, ήρθε η απάντηση του κ. Γεωργίου και πέρα από τα μαθήματα περί ήθους, μιλά για «κατ’ επανάληψη υβριστικές αναφορές σου κατά του προσώπου μου», ότι «δεν δικαιούσαι να ψευδολογείς και να ”χτυπάς” κάτω από τη μέση», ότι «όλο το κείμενο (μου) βρίθει από υποκειμενισμό, παραπληροφόρηση, εμπάθεια, προσβολές επί προσωπικού…» κ.α.

Κατ’ αρχή να σημειώσω πως οι κατ’ επανάληψη υβριστικές αναφορές μου κατά του προσώπου του κ. Γεωργίου είναι μάλλον στη φαντασία του. Σπάνια ασχολήθηκα με το πρόσωπό του, και πάντως, σχεδόν καθόλου πριν από τη φοβερή καταγγελία που έκανε μαζί με τον Κιζίλγιουρεκ τον περασμένο Μάρτιο όταν έθεσαν στην Κομισιόν ζήτημα «μονομερούς απόφασης» της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων και ζήτησαν να εξεταστεί η συμβατότητα της απόφασης με τον Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή. Από τότε, λοιπόν, υπενθυμίζω με κάθε ευκαιρία, κι αυτό ο κ. Γεωργίου το θεωρεί κατ’ επανάληψη υβριστικές αναφορές κατά του προσώπου του. Ε, ας έχει υπόψη ότι αυτή την πράξη τους δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε εύκολα. Ήταν επαίσχυντη. Κι αυτό δεν είναι υβριστική αναφορά, είναι άποψη.

Για το θέμα του Ευρωκοινοβουλίου, να προσθέσω σε όσα έγραψα στις 4 Ιουλίου, λόγια του ίδιου του κ. Γεωργίου, αφού τα δικά μου είναι «παραπληροφόρηση». Τα είπε στο Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ, στις 3 Ιουλίου, αφού εξήγησε ότι ζήτησε και η Ευρωπαϊκή Αριστερά να εκδοθεί ψήφισμα και όχι μόνο το ΕΛΚ, και «δεν έχει σημασία ο τίτλος». Έλεγε: «Μας έχει εκνευρίσει η συμπεριφορά του ΕΛΚ να διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία του αντιτουρκισμού. Αν όντως είναι τόσο αντιτούρκοι, αφού κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα στον ευρωπαϊκό χώρο με τις κυβερνήσεις τους, ας δώσουν μια από πάνω στην Τουρκία να τελειώνουν». Έκανε διάφορες αναφορές όπως «ας σταματήσουν να της πουλούν όπλα» και συμπλήρωσε: «Και από εκεί και πέρα ούτε καν αυτό το ψήφισμα… Με συγχωρείτε, εκατό ψηφίσματα υπάρχουν στο τέλος της ημέρας. Ε, και; Τι έγινε πάρακατω δηλαδή; Η Τουρκία συνεχίζει πάρα πολύ προκλητικά να κάνει όλα αυτά που κάνει».

Εμάς δεν μας εκνευρίζει αν το ΕΛΚ διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία του αντιτουρκισμού. Ούτε που μας ενδιαφέρει αυτό, φτάνει να εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας. Μας εκνευρίζει που έχουμε ευρωβουλευτές, που λένε ότι δεν έχει σημασία αν το θέμα προς συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο είναι «οι κλιμακούμενες παράνομες δραστηριότητες και προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας» ή «η σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας». Μας εκνευρίζει επίσης όταν στην πιθανότητα να εκδοθεί καταδικαστικό ψήφισμα κατά της Τουρκίας, ο ευρωβουλευτής μας λέει «Ε, και;»

Πάντως, έγινε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο στις 9 Ιουλίου αλλά ψήφισμα δεν εκδόθηκε. Ε, και;

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube