Weather Icon

Το Μεταναστευτικό στην κόψη του ξυραφιού – Απειλεί και την Κυπριακή Δημοκρατία

Το Μεταναστευτικό στην κόψη του ξυραφιού – Απειλεί και την Κυπριακή Δημοκρατία
Το Μεταναστευτικό ζήτημα στην Κύπρο προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις και όσο καρκινοβατεί η επίλυσή του τόσο περισσότερο απειλεί την κοινωνία και την ημικατεχόμενή μας πατρίδα.
Τα κρίσιμα στοιχεία που διέπουν το όλο ζήτημα αφορούν: 
– Στις αφίξεις προσφύγων και παράνομων μεταναστών που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.   
– Στους αιτητές ασύλου που αποτελούν το 3,6% του συνολικού πληθυσμού, κρατώντας πλέον τα σκήπτρα της πρωτιάς του κατά κεφαλήν αριθμού μεταναστών στα κράτη-μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης.
Το πρόβλημα διογκώνεται, κυρίως, λόγω της διοχέτευσης μεταναστών στις ελεύθερες περιοχές από την Τουρκία μέσω της Νεκρής Ζώνης.  

Οι μετανάστες, κατηγοροποιούνται ως εξής: Αιτητές ασύλου, λαθρομετανάστες, πρόσφυγες, οικονομικοί μετανάστες. Κάθε κατηγορία, προκαλεί τη δική της ιδιαίτερη επικινδυνότητα και όλες μαζί συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που αναπόφευκτα επενεργεί ως βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.

Τηλεγραφικά:
1. Αυξάνεται η εγκληματικότητα (κλοπές, ατιμίες, μαχαιρώματα, ναρκωτικά, φόνοι).                     
2. Κάποιοι ενεργούν ως πράκτορες ξένων συμφερόντων ή και τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.                                                                                                                                      3. Μεγάλος αριθμός, κυρίως αιτητών ασύλου, διοχετεύεται στην αγορά εργασίας οξύνοντας το φαινόμενο της παράνομης/αδήλωτης απασχόλησης.
Οι αιτητές ασύλου προέρχονται κυρίως από τα 40 και πλέον κολλέγια στα οποία συμβαίνουν «σημεία και τέρατα» με τη μαζική παραγωγή σπουδαστών «μαϊμού» οι οποίοι κατακλύζουν την αγορά εργασίας προς τέρψιν επιτήδειων κερδοσκόπων. Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό αλλά ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Για την επιδείνωσή του φέρουν τεράστια ευθύνη όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις κάνοντας τα στραβά μάτια βάζοντας πλάτες σε εκείνους τους κολλεγιάρχες των οποίων μοναδική επιδίωξη είναι το εύκολο κέρδος σε βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας.
Φρονούμεν πως η ακατάσχετη παρουσία αλλοδαπών, νόμιμων ή παράνομων, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο για χίλιους δυο λόγους. Οι δύο λόγοι, δεν είναι άλλοι από την αλλοίωση του δημογραφικού χαραχτήρα της ημικατεχόμενης νήσου και το διάτρητον της κρατικής μας ασφάλειας. Το όλο ζήτημα, είναι εξόχως σοβαρό και ορθώς ο νυν υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής κτυπώντας δυνατά το καμπανάκι έχει καταθέσει στη Βουλή σειρά τολμηρών νομοσχεδίων για αναχαίτιση των σοβαρών κινδύνουν, τώρα, όχι αύριο. 
Είναι υπέρτατη ευθύνη του πολιτικού συστήματος αλλά και της οργανωμένης κοινωνίας να στηρίξουν συνειδητά και αποφασιστικά την κυβερνητική προσπάθεια προτού θρηνήσουμε επί ερειπίων.

 

 * Δημοσιογράφος.

 

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube