Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 20 Ιουνίου 2020

Τι κρύβεται πίσω από την “χείρα συνεργασίας” που ζήτησε ο Μεβλούτ;

Τι κρύβεται πίσω από την “χείρα συνεργασίας” που ζήτησε ο Μεβλούτ;

Τη στιγμή που στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν εγκατασταθεί υψηλές θερμοκρασίες εξαιτίας των τουρκικών κινήσεων, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τείνει «χείρα συνεργασίας» στην Ελλάδα!

Το ίδιο, άλλωστε, έκανε και με την Ιταλία, αμέσως μετά την συνυπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ που προ ημερών υπέγραψαν στην Αθήνα οι Νίκος Δένδιας και Λουίτζι Ντι Μάιο. Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ούτε λίγο, ούτε πολύ είχε τη «γενναιοδωρία» να προτείνει στη Ρώμη να μοιραστούν τις μπίζνες στη Λιβύη.

Να θυμίσουμε ότι η χθεσινή επίσκεψη Ντι Μάιο στην Τουρκία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, αλλά είχε αναβληθεί με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι η Τουρκία «θα εργαστεί από κοινού με την Ιταλία για την επίτευξη σταθερής ειρήνης και μιας πολιτικής διαδικασίας που θα αποδώσει αποτελέσματα στη Λιβύη». Επέμεινε, όμως, ιδιαίτερα στο ζήτημα της Ελλάδας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, σε συνέντευξή του, είχε αναφερθεί με περισσή ειρωνεία στην ελληνική κυριότητα του Καστελλόριζου, αμφισβητώντας κατά πάγια πρακτική και το γεγονός ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Απαίτησε, μάλιστα, να ακυρωθεί η συμφωνία του Ισραήλ με την Κυπριακή Δημοκρατία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube