Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ρωσία 20 Ιουνίου 2020

Ρωσία προς ΝΑΤΟ: Πλησιάζετε στα σύνορα της χώρας μας και θα λάβουμε μέτρα

Ρωσία προς ΝΑΤΟ: Πλησιάζετε στα σύνορα της χώρας μας και θα λάβουμε μέτρα

Για τους κινδύνους που προκαλεί η τάση του ΝΑΤΟ να μετακινεί δυνάμεις όλο και πιο κοντά στη Ρωσία, μίλησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Για τους κινδύνους που προκαλεί η μόνιμη τάση του ΝΑΤΟ, να μετακινεί εγκαταστάσεις όλο και πιο κοντά προς τα σύνορα με τη Ρωσία, γεγονός που αναγκάζει τους Ρώσους αξιωματούχους να λαμβάνουν μέτρα ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια της χώρας, μίλησε στο δίκτυο Channel One ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Γνωρίζετε για τη θέση της Ρωσίας, ως προς την ανεπιθύμητη και επικίνδυνη τάση του ΝΑΤΟ να μεταφέρει στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό προς τα σύνορα της χώρας. Αυτό είναι δυσάρεστο για εμάς και ειδικότερα μας αναγκάζει να λαμβάνουμε μέτρα που εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας μας» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η Πολωνία και το ΝΑΤΟ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου μίλησε και για την Πολωνία, για την οποία σημείωσε πως ενδεχομένως να αποτελέσει απειλή προς τη Ρωσία, μόνο αν προσφέρει εδάφη της στο ΝΑΤΟ για την εγκατάσταση νατοϊκών δυνάμεων.

«Η Πολωνία από μόνη της δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία. Αλλά ως χώρα που προτίθεται να προσφέρει τα εδάφη της προς τρίτα κράτη ή σε οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, για την εγκατάσταση στρατιωτικών εξοπλισμών, θα αποτελεί απειλή» δήλωσε ο Πεσκόφ στην ίδια συνέντευξη στο Channel One.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube