Weather Icon

Περιστατικό ανοιχτά της Λιβύης με εμπλοκή ελληνικής φρεγάτας

Περιστατικό ανοιχτά της Λιβύης με εμπλοκή ελληνικής φρεγάτας

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε ανοιχτά της Λιβύης, στο οποίο εμπλέκεται και ελληνική φρεγάτα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Κώστας Σαρικάς στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δόθηκε εντολή από τον Ιταλό διοικητή της επιχείρησης «Ειρήνη» στην ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι», να ελέγξει ύποπτο τουρκικό εμπορικό πλοίο για μεταφορά όπλων. Η τουρκική φρεγάτα καθοδηγείται και φυλάσσεται από τις τουρκικές αρχές και όταν προσεγγίστηκε από την «Σπέτσαι», ζήτησαν να απομακρυνθεί.

Αυτή τη στιγμή η ελληνική φρεγάτα παρακολουθεί το τουρκικό εμπορικό πλοίο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν κινείται μόνη της εκεί, είναι ευρωπαϊκή επιχείρηση η «Ειρήνη» και ήταν κοινή απόφαση των ευρωπαϊκών στρατών να ελέγξουν αν τηρείται το εμπάργκο των όπλων προς τη Λιβύη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube