Weather Icon

Πελώνη: Η συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία ανοίγει το δρόμο για συμφωνία και με την Αίγυπτο

Πελώνη: Η συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία ανοίγει το δρόμο για συμφωνία και με την Αίγυπτο

Για πιθανότητα συμφωνίας για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, έκανε λόγο εμμέσως στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη αφού πρωτίστως επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη συμφωνία για ΑΟΖ με την Ιταλία, μετά έκανε λόγο για “μια πολύ σημαντική εξέλιξη που είναι πολύ θετική για τη χώρα”. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “αυτή η συμφωνία που θα ανακοινωθεί σήμερα ενθαρρύνει και μία επόμενη”.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, σχολίασε ότι η ελληνική πλευρά είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση και εκτίμησε ότι οφείλεται σε εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι της γειτονικής χώρας.

Να σημειωθεί πάντως πως η Αίγυπτος και η συμφωνία με το Κάιρο θεωρείται πιο σύνθετη περίπτωση από ότι με την Ιταλία, καθώς στην περιοχή υπάρχουν Τουρκία, Κύπρος και Ισραήλ.

Ωστόσο και εκεί υπάρχουν συνομιλίες που διεξάγονται σε τεχνικό επίπεδο. Σε περίπτωση που υπάρξει πρόοδος, θα έχουμε τμηματική οριοθέτηση, αλλά και αυτό θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube