Weather Icon
Λιβύη , ΝΑΤΟ 9 Ιουνίου 2020

Ηχηρό μήνυμα του Εθνικού Λιβυκού Στρατού έναντι του ΝΑΤΟ

Ηχηρό μήνυμα του Εθνικού Λιβυκού Στρατού έναντι του ΝΑΤΟ

BEIRUT, LEBANON -Η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης LNA στην Βεγγάζη εξέδωσε δήλωση την Δευτέρα σχετικά με την στρατιωτική παρέμβαση  χώρας του ΝΑΤΟ στο έθνος της Βόρειας Αφρικής.

Η δήλωσε ξεκίνησε αναφέροντας: ”Σήμερον είναι βέβαιο σε όλους ότι η Τουρκία,ως μέλος του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιεί τα προνόμια της ένταξής της στην Βορειοατλαντική συμμαχία για να καταλάβει και να ελέγξει την Λιβύη, χωρίς οι υπόλοιπες νατοϊκές χώρες να έχουν  προσπαθήσει να την σταματήσουν”. 

”Πρέπει να επισημάνουμε στις χώρες του ΝΑΤΟ: είναι έτοιμοι να εμπλακούν σε πόλεμο για να στηρίξουν την Τουρκία και τα συμφέροντα των Ισλαμικών παραστρατιωτικών δυνάμεών της; Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Τουρκίας απειλούν την ασφάλεια της χώρας της Λιβύης και των γειτόνων της”.

Η δήλωση ανέφερε: ”Η ακεραιότητα, η ενότητα και η κυριαρχία της Λιβύης είναι κάτι που δεν μπορεί να χαθεί στο πέρασμα του χρόνου. Με την βοήθεια των φίλων και των συμμάχων της θα σταθεί ενάντια στις προσπάθειες κατάσχεσης λιβυκού εδάφους και θα υπερασπιστεί την πατρίδα της ενάντια στον Τούρκο κατακτητή.”

Κατέληξε λέγοντας: ”Σήμερα ανακοινώνουμε στον λαό μας… ότι ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός εργάζεται με όλη του την δύναμη και την αποφασιστικότητα για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε ολόκληρη την Λιβύη, σε συνεργασία με τους διεθνείς  συμμάχους της αλλά και σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη”.

Η Τουρκία εισήχθη στον πόλεμο της Λιβύης το 2019 όπου μετέφερε εντός της χώρας στρατεύματα Σύρων μισθοφόρων που μάχονταν στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας GNA.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.almasdarnews.com

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube