Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 12 Ιουνίου 2020

Η Τουρκία λέει ότι έκανε αεροναυτική άσκηση ανοιχτά της Λιβύης και την αποκαλεί “επίδειξη δύναμης”

Η Τουρκία λέει ότι έκανε αεροναυτική άσκηση ανοιχτά της Λιβύης και την αποκαλεί “επίδειξη δύναμης”

Ο στρατός της Τουρκίας πραγματοποίησε αεροπορική και ναυτική άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Μάλιστα, το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu χαρακτήρισε την άσκηση ως “επίδειξη δύναμης”, ενώ τη συσχέτισε με τη σύγκρουση στη Λιβύη.

Η άσκηση, η οποία διήρκεσε οκτώ ώρες την Πέμπτη, ονομάστηκε από το υπουργείο “Εκπαίδευση ανοικτής θάλασσας”, σε δήλωση, που όμως δεν ανέφερε τη Λιβύη.

Όπως ανακοινώθηκε συμμετείχαν οκτώ φρεγάτες και κορβέτες, μαζί με 17 αεροσκάφη που πέταξαν από το Εσκισεχίρ, της κεντρικής Τουρκίας σε έναν κύκλο 2.000 χιλιομέτρων.

Ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NTV είπε ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε στα ύδατα της Λιβύης, αλλά δεν έδωσε καμία εξήγηση.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η άσκηση “διεξήχθη με επιτυχία”, αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο των μαχητικών F-16 και πολεμικών πλοίων σε δράση, όμως όλες οι φωτογραφίες είναι από ένα αεροδρόμιο και το βίντεο δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube