Weather Icon

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου για συμφωνία με Τραμπ για τη Λιβύη, ακυρώνουν ΝΑΤΟ και ΕΕ

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου για συμφωνία με Τραμπ για τη Λιβύη, ακυρώνουν ΝΑΤΟ και ΕΕ

Πριν από λίγο ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου, ισχυρίστηκε πως υπάρχει συμφωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τραμπ, αναφορικά για το θέμα της Λιβύης.

Ο ισχυρισμός μεταδόθηκε επισήμως από τον προσωπικό λογαριασμό του τούρκου. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει κάποια διάψευση από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε κανένα επίπεδο. Εάν και εφόσον η εξέλιξη αυτή είναι αληθινή και όχι προπαγάνδα των τούρκων, προκύπουν τεράστια θέματα που εκθέτουν κυριολεκτικά τόσο την Νοτιοατλαντική συμμαχία αλλά και την ίδια την Ευρωπαΐκή Ένωση.

Είναι όμως και ράπισμα προσωπικά για τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος σήκωσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας πολύ ψηλά με αναφορά στο ΝΑΤΟ. Δηλαδή την ώρα που η Γαλλία καταγγέλλει την Τουρκία σε ανώτατο επίπεδο της συμμαχίας, ο Τραμπ, δηλαδή η κεφαλή της συμμαχίας, τον γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και προχωρά σε συνεργασία με την Τουρκία στη Λιβύη!

Δεν μιλάμε φυσικά για την Ευρωπαΐκή Ένωση. Αυτή την φαρσοκωμωδία όπως εξελίσσεται με την επιχείρηση «Ειρήνη», που έχει ταπεινωθεί από την Τουρκία σαν να μην υπάρχει.

Αναμένουμε λοιπόν εάν όντως ισχύει ο ισχυρισμός Τσαβούσογλου και πως ακριβώς θα υλοποιηθεί στην Λιβύη.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube