Weather Icon

Ελληνική κυβέρνηση σε Τσαβούσογλου: Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως η ξηρά

Ελληνική κυβέρνηση σε Τσαβούσογλου: Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως η ξηρά
Το διεθνές δίκαιο δίνει στα νησιά δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα τόνισε ο Έλληνας κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.
Τόνισε ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα ενώ ενόψει και της συνόδου κορυφής της ΕΕ που είναι σε εξέλιξη παρέπεμψε στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που ζήτησε πιο αποφασιστική αντίδραση από τους Ευρωπαίους στην τουρκική προκλητικότητα και όχι μόνο δηλώσεις.

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς για ο πρωθυπουργός θα ζητήσει κυρώσεις απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά τους συνιστώντας να «περιμένετε νεότερα» και πρόσθεσε πως «εξαρτάται από την Τουρκία να αντιμετωπίζεται ως εταίρος και  όχι ως κάποιος που προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παρόλα αυτά ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως όλα τα θέματα θα τεθούν από τον πρωθυπουργό όπως κάνει σε όλα τα fora. «Θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας. Είναι στο χέρι της άλλης πλευράς», επανέλαβε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε επίσης να διευκρινίσει λεπτομέρειες γύρω από τις διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ στον απόηχο του ταξιδιού του κ. Δένδια στο Κάιρο. «Καμία δήλωση πριν να είμαστε έτοιμοι για συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες» ήταν το σχόλιό του σε ερώτημα για το αν η Ελλάδα συζητάει μειωμένη επήρεια στα νησιά όπως η Κρήτη ή μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Πηγή: philenews / in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube