Weather Icon

Διαψεύδει ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα τα περί οριοθέτησης ΑΟΖ της Παλαιστίνης με την Τουρκία

Διαψεύδει ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα τα περί οριοθέτησης ΑΟΖ της Παλαιστίνης με την Τουρκία

Στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες και τις ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρεται ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Στις θαλάσσιες ζώνες και τις ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρεται ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρβάν Τουμπάσι (φώτο) και στα σενάρια περί ΑΟΖ με την Τουρκία

«Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) εκεί, περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και τα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη. Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ως εκ τούτου, δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή. Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα Παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ» αναφέρει στη δήλωσή του.

Μάλιστα, ζητά προσοχή στον τρόπο μετάδοσης των επίσημων θέσεων με τρόπο που να διασφαλίζει ότι οι δηλώσεις δεν μεταφέρονται αποσπασματικά ή δεν παρουσιάζονται εκτός πλαισίου.

«Υπό το πρίσμα αυτό, η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα ευρίσκεται πάντα στη διάθεση όλων των δημοσιογράφων και των Ελληνικών ΜΜΕ, και οποιεσδήποτε επίσημες θέσεις αφορούν στα ελληνικά παλαιστινιακά θέματα εκφράζονται μόνο από τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα και το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών» σημειώνει κλείνοντας, σύμφωνα με το skai.gr.

Πώς προέκυψαν τα περί ΑΟΖ με Τουρκία

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Άγκυρα ανέφερε ότι η Παλαιστίνη είναι πρόθυμη να συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου και του ενεργειακού στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είμαστε ανοιχτοί για κάθε ιδέα να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία, και αυτό περιλαμβάνει μια συμφωνία για αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ)» φέρεται να δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Άγκυρα Φαέντ Μουσταφά στην εφημερίδα «Aydinlik».

Ακόμα ανέφερε ότι η παλαιστινιακή αρχή έχει δικαιώματα στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν καταφέρει να διεκδικήσουν και να εκμεταλλευτούν το μερίδιό τους λόγω των ισραηλινών πιέσεων.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube