Weather Icon

Τουρκικό ΥΠΕΞ για κοινή διακήρυξη: Άξονας κακού που επιδιώκει το χάος

Τουρκικό ΥΠΕΞ για κοινή διακήρυξη: Άξονας κακού που επιδιώκει το χάος

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση απαντά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην κοινή διακήρυξη που εξέδωσαν οι χώρες της  Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

Όπως μεταδίδει το sigmalive, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «αποτελεί καθαρό παράδειγμα της υποκρισίας μιας ομάδας χωρών, οι οποίες με την πολιτική τους επιδιώκουν περιφερειακό χάος και αστάθεια και δεν βλέπουν κανένα κακό όταν θυσιάζουν την ελπίδα του λαού τους για δημοκρατία στην αλόγιστη επιθετικότητα των πραξικοπηματιών και δικτατόρων, αλλά αντίθετα παραληρούν όταν τα σχέδιά τους χαλάει η Τουρκία».

Υπενθυμίζεται πως χτες σε υψηλούς τόνους απάντησε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή Διακήρυξη, λέγοντας ότι η χώρα του θα «συνεχίσει μέχρι τέλους» να υπερασπίζεται «τα δικαιώματά της» σε Μεσόγειο και Αιγαίο, καθώς και ότι δεν πρόκειται να αφήσει ελεύθερο πεδίο «στο PKK, στο FETO, αλλά ούτε στα αρμένικα και τα ελληνικά λόμπι».

Ακόμη, στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ τονίζεται πως «αντί η Ελλάδα και η “Ε/Κ Διοίκηση νότιας Κύπρου” (όπως ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία) να ξεκινήσουν διάλογο με τη χώρα μας και την “ΤΔΒΚ” (όπως ονομάζει το ψευδοκράτος) για την ανατολική Μεσόγειο, εναποθέτουν τις ελπίδες για βοήθεια σε ξένους παράγοντες, που δεν έχουν σχέση με την περιοχή, ως αποτέλεσμα μιας επιτακτικής και αποικιοκρατικής λογικής. Η άδικη και παράνομη διαστρέβλωση των βημάτων που προβαίνει η Τουρκία με στόχο την προστασία των έννομων συμφερόντων της στη βάση του διεθνούς δικαίου είναι εντελώς απαράδεκτη».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ στρέφει τα βέλη του και προς την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Φαίνεται πως οι ηγέτες αυτής της χώρας αντί να προστατεύσουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαού τους προτίμησαν να τα απεμπολήσουν» υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ για την Αίγυπτο, ενώ για το Αμπού Ντάμπι αναφέρει ότι «εκείνο που έφερε κοντά στις άλλες χώρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με την Μεσόγειο δεν είναι τίποτα άλλο παρά η έχθρα τους για την Τουρκία. Είναι προφανής η εγκληματική ιστορία αυτής της χώρας εναντίον μας και εναντίον της Λιβύης».

Όσο για την Γαλλία, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ της καταλογίζει μένος λόγω της Συρίας. «Η Γαλλία με την επιχείρησή μας Πηγή της Ειρήνης έχει υποστεί ένα βαρύ πλήγμα στις φιλοδοξίες της για δημιουργία ενός κρατιδίου τρομοκρατίας στη Συρία και είναι κατανοητό μέσα σε αυτό το κλίμα να επιδιώκει τη συμμετοχή της στην συμμαχία του κακού που έχει σχηματιστεί εναντίον της Τουρκίας».

«Καλούμε όλες αυτές τις χώρες να ενεργήσουν με βάση την κοινή λογική, το διεθνές δίκαιο και τις συνήθεις πρακτικές. Η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή μας μπορεί να επιτευχθεί όχι με συμμαχίες του κακού, αλλά μέσω ειλικρινούς και γνήσιου διαλόγου και συνεργασία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Λίμπεραλ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube