Weather Icon
Ρωσία , Συρία 30 Μαΐου 2020

Ο Πούτιν θέλει νέες στρατιωτικές βάσεις στη Συρία

Ο Πούτιν θέλει νέες στρατιωτικές βάσεις στη Συρία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην αεροπορική βάση Hmeymim

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή στους αξιωματούχους του να εξασφαλίσουν νέες στρατιωτικές βάσεις Συρία, πέραν της αεροπορικής βάσης που διαθέτει στο Hmeymim και της ναυτικής βάσης στο λιμάνι Tartus.

Με βάση απόφαση που συμπεριλήφθηκε στο Σύστημα Νομίμων Πληροφοριών, ο Πούτιν έδωσε εντολή στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας να προβούν σε διαπραγματεύσεις για να εξασφαλίσουν επιπλέον εκτάσεις στην ξηρά και τη θάλασσα, για νέες βάσεις στη Συρία.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο εκείνων που έγιναν το 2015, για τις δύο βάσεις που διατηρεί σήμερα η Ρωσία στη Συρία.

Με βάση τη συμφωνία που υπέγραψαν Ρωσία και Συρία τις 26 Αυγούστου 2015, τα ρωσικά αεροσκάφη θα μπορούν να σταθμεύουν στην βάση Hmeymim όσο διάστημα απαιτείται.

Με βάση τη συμφωνία, η Ρωσία δεν πληρώνει κάποιο αντίτιμο στη Συρία για τη χρησιμοποίηση της βάσης. Ο αριθμός των αεροσκαφών, των στρατιωτικών και του προσωπικού που θα εγκατασταθεί στη βάση, καθορίζεται από τη Ρωσία. Το προσωπικό που υπηρετεί στη βάση Hmeymim δεν θα περνούν από έλεγχο τελωνείου ούτε θα τους επιβάλλεται οποιοσδήποτε φόρος. 

Το προσωπικό που υπηρετεί στη βάση και οι οικογένειές τους, έχουν ασυλία παρόμοια με την ασυλία των διπλωματών. Η Συρία, δεν μπορεί να διατάξει την προσαγωγή σε δίκη οποιονδήποτε από το προσωπικό των βάσεων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube