Weather Icon

Νότια της Κρήτης το Πολεμικό Ναυτικό για άσκηση-μήνυμα στην Άγκυρα – «Ζωντανό» το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών Belhara

Νότια της Κρήτης το Πολεμικό Ναυτικό για άσκηση-μήνυμα στην Άγκυρα – «Ζωντανό» το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών Belhara

Με άσκηση-μήνυμα προς την Άγκυρα απαντά το Πολεμικό Ναυτικό στις προκλήσεις των γειτόνων και στις εμπρηστικές δηλώσεις για ενεργοποίηση του Τουρκο-Λιβυκού μνημονίου συνεργασίας και έρευνες νότια της Κρήτης.

Από την περασμένη Δευτέρα έως και σήμερα πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση Μονάδων του Στόλου με τα Ελληνικά πλοία να κινούνται από το Μυρτώο πέλαγος στην περιοχή κάτω από την Κρήτη και να πραγματοποιούν πλήθος σεναρίων μάχης.

Την Ελληνική αρμάδα αποτελούσαν πέντε φρεγάτες, πλοίο γενικής υποστήριξης αλλά και υποβρύχιο. Στην άσκηση συμμετείχαν και μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας από την 340 Μοίρα “Αλεπούδες” και 343 Μοίρα “Αστέρια”. Τα πλοία του Στόλου εκτέλεσαν πυρά και εκπαιδεύτηκαν σε όλες τις μορφές πολέμου στη θάλασσα μεταξύ των οποίων αντιμετώπιση εχθρικής αρμάδας με αεροπορική υποστήριξη.

Σε ρόλο “εχθρικών” δυνάμεων βρέθηκε και ένα από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του Στόλου τύπου 214, ενώ στα ανθυποβρυχιακά σενάρια έλαβαν μέρος και τα οργανικά ελικόπτερα των πλοίων επιφανείας.

Διαβάστε τη συνέχεια στo Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube