Weather Icon
Τουρκία 6 Μαΐου 2020

Κατρακυλάει η τουρκική λίρα – Απόγνωση στο παλάτι του Ερντογάν

Κατρακυλάει η τουρκική λίρα – Απόγνωση στο παλάτι του Ερντογάν

Σε κατρακύλα η τουρκική λίρα και σήμερα, με τον δείκτη της ισοτιμίας να καταγράφει απώλειες της λίρας έναντι του δολαρίου σε ποσοστό 1,27 στις 11.35 της σήμερον.

Όσον αφορά την ισοτιμία, σήμερα το μεσημέρι ένα δολάριο έκανε 7,1638.

Σημειώνεται ότι ο Αλί Μπαμπατζάν, πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος “Deva Partisi”, μιλώντας στο Bloomberg εξέφρασε τους φόβους του για την πορεία της τουρκικής οικονομίας, επικρίνοντας ταυτόχρονα την πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν.

Μάλιστα, ο Μπαμπατζάν είπε ότι είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα της τουρκικής οικονομίας, που ίσως να μην είναι αρκετή η υποστήριξη του ΔΝΤ, σε περίπτωση πάντα που κάνει αποδεκτή την αίτηση που υπέβαλλε η κυβέρνηση του AKP.

Ο Μπαμπατζάν τόνισε ότι οι ανάγκες σε συνάλλαγμα της Τουρκίας είναι τόσο μεγάλες, που θα πρέπει να συνάψει συμφωνίες με Κεντρικές Τράπεζες ξένων χωρών, για ανταλλαγή νομισμάτων με τη μέθοδο swap.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube