REAL TIME |

Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση 26 Μαΐου 2020

Ιστορίες ψηφιοποίησης και εξάλειψης της γραφειοκρατίας

Ιστορίες ψηφιοποίησης και εξάλειψης της γραφειοκρατίας
Πέρασα στις 8,20 από ΚΕΠ του δήμου Παλαιού Φαλήρου για θεώρηση γνησίου υπογραφής.
Δεν υπήρχε κανείς, αλλά δεν με δέχτηκαν.
Μου είπαν να κλείσω ραντεβού για να εξυπηρετηθώ. Ενώ ήμουν εκεί παρών, δεν μου έδιναν ραντεβού. Μου είπαν να τηλεφωνήσω αργότερα.
Τους τηλεφώνησα μόλις έφθασα στο γραφείο. Μου έδωσαν ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη !!! Σε 8 ημέρες.
Διαμαρτυρήθηκα έντονα. “Πνιγόμαστε κύριε. Όλα τα ραντεβού μέχρι τότε είναι κλεισμένα”.
Φεύγω από το γραφείο και πηγαίνω πίσω στο ΚΕΠ. Κάθομαι από τις 10.00 απ έξω και τους παρακολουθώ. Τρείς κυρίες -υπάλληλοι είναι μόνες και χαριεντίζονται. Στις 10,30 έρχεται κάποιος, εξυπηρετείται από τη μία, (οι άλλες κοιτούν) και σε 1 λεπτό αποχωρεί. Ξανά μόνες οι 3 κυρίες. Η επόμενη “πελάτης” έρχεται στις 11,00 και στις 11,01 ” φεύγει. Ξανά μόνες οι κυρίες χαριεντίζονται και χασκογελούν.
Συμπέρασμα: Τα περιβόητα ραντεβού που είναι όλα κλεισμένα τα δίνουν ανά μισή ώρα !!! Και κάθονται τα 58 από τα 60 λεπτά της ώρας. Τρείς υπάλληλοι “εξυπηρετούν 2 άτομα την ώρα !!!
Το μήνυμα είναι σαφές:
” ψηφιοποιείτε εσείς και απλοποιείτε την καθημερινότητα του πολίτη; Βάζετε σε κίνδυνο τις δουλειές μας; Μας εμφανίζετε άχρηστους; Σας εκδικούμαστε εμείς με το μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο που διαθέτουμε. Την αχαμνόξεση-αιδοιόξεση, την αδιαφορία, την επιχείρηση ταλαιπωρία και τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας. Μπορείτε να μας αγγίξετε; Τολμάτε; Όχι θλιβερά κυβερνητικά ανθρωπάκια. Δεν τολμάτε και δεν μπορείτε. Εμείς είμαστε το κράτος. Χωρίς εμάς κανείς σας δεν εκλέγεται. Σας έχουμε γραμμένους ω κυριακόφρονες μεταρρυθμιστές”.
Αισθάνομαι την βαθιά ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς την κυβέρνηση, τον κύριο πρωθυπουργό προσωπικά, τον κο Πιερρακάκη που ψηφιοποιεί το σύμπαν και όλο το συρφετό που προστατεύει αυτό τον καθαρματικό εσμό κατεδάφισης της χώρας που αποκαλούνται δημόσιοι υπάλληλοι και σιτίζονται από τους φόρους μας.
Τη λερναία ύδρα την εξοντώνεις, δεν διαλέγεσαι μαζί της, ούτε τη χαϊδολογείς. Αν δεν το κάνεις, προλαβαίνει και σε εξοντώνει εκείνη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube