Weather Icon

Η Intel ετοιμάζεται να εξαγοράσει την Ισραηλινή Moovit για περίπου ένα δισ. δολάρια, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Η Intel ετοιμάζεται να εξαγοράσει την Ισραηλινή Moovit για περίπου ένα δισ. δολάρια, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Η Moovit διαθέτει τη γνωστή δωρεάν εφαρμογή αστικών μετακινήσεων και παρέχει πολυτροπικές επιλογές μέσων μεταφοράς σε περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες, σε πάνω από 2.700 πόλεις σε 88 χώρες. Παράλληλα, η εταιρεία κατέχει και διαχειρίζεται ένα τεράστιο όγκο δεδομένων συγκοινωνίας παγκοσμίως, αποτελούμενο από δεδομένα από περισσότερους από 7.000 οργανισμούς συγκοινωνίας. Τα δεδομένα αυτά ενισχύονται καθημερινά από την κοινότητα χρηστών του Moovit.

Η Intel Capital, ο επενδυτικός βραχίονας της Intel, είναι ήδη μέτοχος στη Moovit, από τον Φεβρουάριο του 2018, όταν συμμετείχε στον γύρο χρηματοδότησης της τελευταίας, που έφτασε τα 50 εκατ. δολάρια. Επίσης, ο Amnon Shashua, ιδρυτής και CEO της Mobileye, η οποία εξαγοράστηκε από την Intel για 15,3 δις το 2017,  είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Moovit.

Η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, ωστόσο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι στα τελευταία στάδια διαπραγματεύσεων. Εφόσον “κλείσει” θα πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη εξαγορά της Intel στο Ισραήλ μέσα σε λίγους μήνες. Στα τέλη του 2019, η εταιρεία εξαγόρασε και την επίσης ισραηλινή Habana Labs, για δύο δισ. δολάρια.

Για τη συνέχεια Startupper

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube