REAL TIME |

Weather Icon

Η ΕΕ να λάβει γνώση της πολιτικής πραγματικότητας στα Δυτικά Βαλκάνια

Η ΕΕ να λάβει γνώση της πολιτικής πραγματικότητας στα Δυτικά Βαλκάνια

Φανταστείτε ότι είστε ο ηγέτης μιας διεφθαρμένης πολιτικής ελίτ σε μια χώρα των Δυτικών Βαλκανίων, γράφει ο συγγραφέας αυτού του paper σε ένα επιτακτικό κάλεσμα προς την ΕΕ να λάβει γνώση των πολιτικών πραγματικοτήτων σε αυτή την περιοχή.

Δέχεστε πιέσεις για να “πολεμήσετε τη διαφθορά σε όλους τους τομείς”, αλλά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να χάσετε τον έλεγχο της εξουσίας που έχετε αποκτήσει με τα χρόνια.

Πώς αντιμετωπίζετε όλη αυτή την πίεση; Εδώ είναι ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να αγοράσετε κάποιο χρόνο, ή καλύτερα δεκαετίες.

Αυτό το CEPS Policy Insight υιοθετεί μια ζωντανή ρητορική προσέγγιση για να δείξει πώς έχει αγνοηθεί η κρατική διαφθορά στα Δυτικά Βαλκάνια, από την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της περιοχής στην ΕΕ, παρά τα πολλά παραδείγματα που έχει αναδείξει η κοινωνία των πολιτών και τα ανεξάρτητα ΜΜΕ.

Υποστηρίζει ότι ενώ η ΕΕ αρχικά αναγνώρισε τις σαφείς ενδείξεις διαφθοράς σε ένα επίσημο έγγραφο το 2016, οι πολιτικές ελίτ των Δυτικών Βαλκανίων είχαν ήδη δημιουργήσει πανίσχυρα δίκτυα διεφθαρμένων συμφερόντων γύρω τους.

Όχι μόνο αυτό, είχαν ήδη φθάσει στο υψηλότερο σημείο διαφθοράς –με νόμους στα μέτρα των συμφερόντων.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/ceps-publications/tailor-made-laws-in-the-western-balkans

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube