Weather Icon

Ερντογάν καλεί Τραμπ να… κατανοήσει καλύτερα τις διμερείς σχέσεις

Ερντογάν καλεί Τραμπ να… κατανοήσει καλύτερα τις διμερείς σχέσεις

Επιστολή του Τούρκου προέδρου μαζί με ιατρικό εξοπλισμό

Την ελπίδα ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα καταλάβει καλύτερα τη στρατηγική σημασία των διμερών σχέσεων Τουρκίας – ΗΠΑ, δεδομένης της αλληλεγγύης και της ανταλλαγής εξοπλισμού εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, εξέφρασε σε επιστολή του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την οποία απέστειλε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ μαζί με το ιατρικό υλικό το οποίο εστάλη χθες στις ΗΠΑ με τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος.

Οι ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι από τη νόσο και τα περισσότερα κρούσματα, χαιρέτισαν τη «γενναιόδωρη δωρεά» των 500.000 χειρουργικών μασκών, 4.000 στολών, απολυμαντικών, ειδικών γυαλιών και προστατευτικού εξοπλισμού για το πρόσωπο.

Η βοήθεια έφτασε σε μια κρίσιμη περίοδο στις διμερείς σχέσεις, οι οποίες έχουν πληγεί από διαφωνίες για τις κυρώσεις στο Ιράν, την πολιτική στη Συρία και την απόκτηση από την Τουρκία ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων.

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των πυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία. Λόγω της πανδημίας ωστόσο, η Άγκυρα δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην ενεργοποίησή τους.  

«Η συνεχής συνεργασία μας στη μεταπανδημική φάση και ο στενός συντονισμός και η εταιρική σχέση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των κανονισμών που απαιτούνται για το παγκόσμιο σύστημα θα είναι ουσιαστικής σημασίας, ιδίως για την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας. Ανυπομονώ να ανταλλάξω ιδέες και προτάσεις σχετικά με αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατό», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Τούρκος πρόεδρος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube