Weather Icon
Τουρκία 17 Μαΐου 2020

Ένας διαγωνισμός για αγορά υλικού ήταν η χρυσή ευκαιρία του Ακάρ για απομάκρυνση του Γιαϊτζί

Ένας διαγωνισμός για αγορά υλικού ήταν η χρυσή ευκαιρία του Ακάρ για απομάκρυνση του Γιαϊτζί

Μαρία Ζαχαράκη
Ο αντιναύαρχος Γιαϊτζί φέρεται να παρενέβη σε έναν διαγωνισμό για αγορά συρματοπλέγματος για τις τορπίλες του πολεμικού ναυτικού
Το παρασκήνιο πίσω από την καθαίρεση του Τζαχίτ Γιαϊτζί από το πολεμικό ναυτικό και το διορισμό του στο γενικό επιτελείο στρατού αποκαλύπτει ο απόστρατος συνταγματάρχης, Αχμέτ Ζεκί Ουτσόκ, στο κανάλι της αντιπολίτευσης ODA TV.

Ο αντιναύαρχος Γιαϊτζί φέρεται να παρενέβη σε έναν διαγωνισμό για αγορά συρματοπλέγματος για τις τορπίλες του πολεμικού ναυτικού. Τον διαγωνισμό κέρδισε ένας γνωστός του επικεφαλής των προμηθειών, αλλά όταν παραδόθηκε το υλικό, μια άλλη επιτροπή έκρινε το υλικό ακατάλληλο και ζήτησαν από τον Τζιχάτ Γιαϊτζί να παρέμβει. Εκείνος ακύρωσε το διαγωνισμό και η συμφωνία χάλασε.

Μετά από αυτό, η εταιρεία που είχε κερδίσει το διαγωνισμό έστειλε επιστολή στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας για να διαμαρτυρηθεί και τότε ο Χουλουσί Ακάρ βρίσκει την ευκαιρία που έψαχνε. Δίνει εντολή για έρευνα και η αρμόδια επιτροπή ζητά την απομάκρυνση από τα καθήκοντα του Γιαϊτζί και όσων συνετέλεσαν ώστε να χαλάσει η συμφωνία.

Ο Τούρκος συνταγματάρχης επισημαίνει ότι για όποιον από το στράτευμα έχει ξεκινήσει ή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα εναντίον του, τότε δεν μπορεί επίσης να προαχθεί στις στρατιωτικές κρίσεις του Αυγούστου.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube