Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 27 Μαΐου 2020

Bumerang: Το ρωσικό αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα μάχης τελευταίας γενιάς

Bumerang: Το ρωσικό αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα μάχης τελευταίας γενιάς

Το «Bumerang» είναι τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού. Πρόκειται για ρωσικό αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα μάχης, τελευταίας γενιάς.

Το αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα «Bumerang» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015, ενώ πλέον ξεκινά η εξαγωγή του.

Το τελευταίας γενιάς τροχοφόρο τεθωρακισμένο διαθέτει κινητήρα ντίζελ 750 ίππων, ενώ διαθέτει αυτονομία 800 χιλιομέτρων στην ξηρά.

Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα σε αυτοκινητόδρομο, ενώ σε ανώμαλο έδαφος μπορεί να κινηθεί με 50 χιλιόμετρα την ώρα και μέσα στο νερό με 10 χιλιόμετρα την ώρα.

Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 11 άτομα, ενώ ως βασικοί του στόχοι περιγράφονται η μεταφορά στρατευμάτων, η καταπολέμηση τεθωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης και ελικοπτέρων του εχθρού, καθώς και η παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών και φυσικών κινδύνων.

Μπορεί να εντοπίσει στόχους τόσο από σταθερό σημείο όσο και εν κινήσει, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, ενώ διαθέτει κίνηση και στους οκτώ τροχούς.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube