Weather Icon

Από τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού στα γήπεδα! Η πρωτοποριακή ιδέα “ιπτάμενου” υπαξιωματικού και τερματοφύλακα

Από τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού στα γήπεδα! Η πρωτοποριακή ιδέα “ιπτάμενου” υπαξιωματικού και τερματοφύλακα

Ένα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό… κανάλι έχει δημιουργηθεί στο Instagram. O Γιώργος Γαλανίκας, τερματοφύλακας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο οργανώνει μία προσπάθεια δημιουργίας δίαυλου επικοινωνίας με τους τερματοφύλακες όλης της χώρας, ανεξαρτήτου ηλικίας, επιπέδου και ομάδας.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής δεν είναι… ιπτάμενος μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, αφού είναι υπαξιωματικός της Αεροπορίας Στρατού. Έτσι από τα ελικόπτερα που θωρακίζουν στον αέρα την Εθνική Άμυνα της χώρας μεταφέρεται στα γήπεδα της ΕΠΣ Μακεδονίας, όπου είναι ο πρώτος παίκτης που υπερασπίζεται την εστία της ομάδας του και κατευθύνει την άμυνα και όλο το παιχνίδι με τις οδηγίες του. Ασχολείται, δε, με το ποδόσφαιρο από τα 16 του.

Μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού μοιράζεται τεχνογνωσία με άλλους τερματοφύλακες, ανταλλάσσοντας ασκήσεις σχετικά με την προπόνηση και τα μυστικά της ιδιαίτερης αυτής θέσης. Επιπλέον, διοργανώνει διαδικτυακές συνομιλίες με επαγγελματίες του χώρου, στους οποίους θέτει ερωτήματά που απασχολούν τον ίδιο αλλά και άλλους τερματοφύλακες.

Το κανάλι airgoalkeeping ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιανουάριο. Από 300 ακόλουθους που είχε στις αρχές του έτους έχει συγκεντρώσει μέσα σε λίγους μήνες πάνω από 3600 και συνεχίζει ακάθεκτο. Μέχρι σήμερα ο Γιώργος έχει επικοινωνήσει μέσω live μεταδόσεων στο Instagram με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, Κρίστοφερ Κνετ, τον προπονητή τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, τον τερματοφύλακα του Άρη, Απόστολο Τσιλλιγίρη και με άλλους επαγγελματίες του χώρου. Στις συναντήσεις αυτές ο Γιώργος λειτουργεί ως δημοσιογράφος, κάνοντας ερωτήσεις στους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι δίνουν χρήσιμες συμβουλές που για έναν ερασιτέχνη είναι άγνωστες.

Πως έφτασε όμως ο Γιώργος στη δημιουργία αυτού του πολύ πρωτότυπου λογαριασμού; «Παρακολουθούσα μοντέρνες τεχνικές εκγύμνασης τερματοφυλάκων από σπουδαίους Ευρωπαίους τερματοφύλακες, οι οποίοι έχουν σταματήσει μεν το ποδόσφαιρο, αλλά είναι νέοι ακόμα σε ηλικία. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν ήμασταν έφηβοι δεν είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με επαγγελματίες τερματοφύλακες. Ή δεν είχαμε τα μέσα όπως το youtube και το υλικό για να δούμε και να κάνουμε ασκήσεις. Θέλαμε κάτι να μας εμπνεύσει. Δουλεύαμε εμπειρικά, όπως και επαγγελματίες γκολκίπερ, όπως μου έχουν εκμυστηρευτεί. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω ένα goalkeeping account, το οποίο θα ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε ερασιτέχνες, παιδιά Ακαδημιών και επαγγελματίες», απαντά μιλώντας στο Sportdog.gr.

Γιατί μάγεψε τον Γιώργο η θέση του τερματοφύλακα; «Εγώ ήθελα πάντα να σώζω την κατάσταση. Ήθελα να είμαι ο φύλακας της ομάδας, όχι αυτός που σκοράρει. Ήθελα να είμαι πίσω στις δύσκολες στιγμές», αναφέρει.

Μέσα έχει παίξει; «Έχω παίξει πολύ λίγο ως επιθετικός, αν και έχω ιδανικά σωματικά χαρακτηριστικά και ταχυδύναμη. Ήμουν ένας μικρός Σουάρες. Δεν μου άρεσε όμως η θέση. Δεν μου άρεσε η αίσθηση του γκολ. Δεν υπήρχε η έλξη με το γκολ. Μου άρεσε η αίσθηση της απόκρουσης», λέει. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Sportdog, το να σώζει την ομάδα του με μία απόκρουση στο 90′, τον ιντρίγκαρε περισσότερο από ένα χατ-τρικ.

Αγαπημένοι τερματοφύλακες του Γιώργου είναι ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν, τον οποίο θεωρεί πιο ολοκληρωμένο. Από τους παλιούς του αρέσει ο Ίκερ Κασίγιας εξαιτίας παρόμοιων σωματικών χαρακτηριστικών. Από τους Έλληνες έχει πολλά ερεθίσματα από την παλιά φουρνιά. «Ο Αντώνης Νικοπολίδης με επηρεάσε πάρα πολύ να φορέσω τα γάντια. Επίσης εκτιμώ τα μάλα τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη και τον Φάνη Κατεργιαννάκη», σημειώνει Sportdog.

Στο κανάλι airgoalkeeping υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και όπως μετέφερε ο Γιώργος Γαλανίκας στο Sportdog, τα live θα συνεχιστούν. Οπότε όσοι πιστοί του goalkeeping σπεύσατε!

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Air Goalkeeping (@airgoalkeeping) στις

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube