Weather Icon
Συρία , Τουρκία 1 Μαΐου 2020

Απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Συρία: H Άγκυρα ανέπτυξε πυραύλους MIM-23 Hawk εδάφους-αέρος στο Idlib

Απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Συρία: H Άγκυρα ανέπτυξε πυραύλους MIM-23 Hawk εδάφους-αέρος στο Idlib

Δαμασκός -Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο SalamNews αλλά και με εκθέσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που σχετίζονται με την Συρία, ο πρέσβης του ΟΗΕ στην Συρία Bashar Jaafari δήλωσε πως η Τουρκία έχει ξεκινήσει να μετακινεί πυραυλικά συστήματα εντός του Συριακού εδάφους.

Σύμφωνα με τον Bashar Jaafari, η Τουρκία ξεκίνησε να μετακινεί τους Αμερικανικούς πυραύλους στα εδάφη του Idlib μέσω του Τουρκικού Στρατού. Η πράξη αυτή παραβιάζει άμεσα την διεθνή νομιμότητα. 

Τόνισε πως οι πύραυλοι MIM-23 Hawk είναι μεσαίου βεληνεκούς και πλήττουν ιπτάμενους στόχους.

”Το Τουρκικό κράτος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να παραβιάζει τις συμφωνίες εκεχειρίας της Αστάνας, του Σότσι και της Μόσχας. Υποστήριζε συνεχώς τρομοκρατικές οργανώσεις της περιοχής, ενδυναμώνοντας τις παραστρατιωτικές οργανώσεις στην περιοχή της Συρίας, μεταφέροντάς τους όπλα, τεθωρακισμένα άρματα και δίνοντάς τους πληροφορίες για τις θέσεις του εχθρού”, δήλωσε ο Bashar.

Ο Bashar κάλεσε τον ΟΗΕ να υποχρεώσει την Άγκυρα και τα άλλα κράτη που βοηθούν τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία να σταματήσουν αυτήν την στήριξη και να βοηθήσουν την Δαμασκό στις αντιτρομοκρατικές τις προσπάθειες με σκοπό να ανοικοδομηθεί η χώρα.

Ο Σύρος διπλωμάτης τόνισε πως οποιαδήποτε ξένη παρουσία στην Συρία χωρίς την άδεια της κυβέρνησης ισοδυναμεί με επιθετική ενέργεια έναντι της Δαμασκού.

Επίσης κάλεσε τον ΟΗΕ να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Συρίας και στην καταστολή των εξτρεμιστικών στρατιωτικών και πολιτικών οργανώσεων από την περιοχή.

”Η Συρία είναι αποφασισμένη να τηρήσει την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη, ανεξάρτητα αν οι κατακτητές είναι Τούρκοι ή Αμερικάνοι ή οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση”. δήλωσε ο Bashar.

Σχόλιο: Υπενθυμίζουμε πως και σε προηγούμενες αναρτήσεις του infognomonpolitics είχαμε αναφέρει την παρουσία παρόμοιων οπλικών συστημάτων, από μέρους της Τουρκίας σε στρατηγικής σημασίας όρος ανάμεσα στους αυτοκινητοδρόμους Μ4 με Μ5.

Σε περίπτωση που η Τουρκία συνοδεύει τους πυραύλους με τα ραντάρ AN/MPQ-50 δημιουργείται ένα νατοϊκό πρόπλασμα δικτυοκεντρικής δομής στο περιβάλλον της Συρίας, το οποίο είναι ικανό να βάλει έναντι Συριακών μαχητικών σε μεγάλες αποστάσεις. Πιθανή είναι η συμμετοχή της Τουρκίας σε νέα  στρατιωτική επιχείρηση, συνδυαστικού τύπου με τις ισλαμικές πολιτοφυλακές, στην περιοχή του Αφρίν όπου η ένταση κλιμακώνεται εν όψη κορωνοϊού.

Μετάφραση Σχόλιο Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.bulgarianmilitary.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube