Weather Icon

Αλτμάγιερ: Δεν θα επιτρέψουμε την πώληση της Lufthansa

Αλτμάγιερ: Δεν θα επιτρέψουμε την πώληση της Lufthansa
Με νύχια και με δόντια είναι διατεθειμένη η γερμανική κυβέρνηση να κρατήσει την αεροπορική εταιρεία Lufthansa και να αποτρέψει την πώλησή της.

Η γερμανική κυβέρνηση θα εμποδίσει την πώληση της Lufthansa, της αεροπορικής ναυαρχίδας της χώρας, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Πίτερ Αλτμάγιερ στην εφημερίδα Bild.

«Η Lufthansa, όπως και άλλες εταιρείες, είναι μέρος των οικογενειακών κειμηλίων της οικονομίας μας», δήλωσε ο Αλτμάγιερ και πρόσθεσε: «Γι ‘αυτό θα αποτρέψουμε την πώλησή της».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι η Γερμανία θα αμυνθεί απέναντι στους ξένους επενδυτές που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν σε τιμή ευκαιρίας διάσημες και φημισμένες γερμανικές εταιρείες.

Στις αρχές του μήνα, η Der Spiegel ανέφερε ότι η Lufthansa ζητά πακέτο διάσωσης 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για ένα μεγάλο μερίδιο στην αεροπορική εταιρεία, εν μέσω «παραπόνων» της εταιρείας για απώλεια έως και 1 εκατομμυρίου ευρώ την ώρα λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα, η εταιρεία από 350.000 επιβάτες την ημέρα, σήμερα έχει φθάσει να εξυπηρετεί λιγότερους από 3.000.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, αναμένεται να χαθούν περίπου 7.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα περιοριστεί και ο στόλος της.

Εν τω μεταξύ, η θυγατρική της, η German Wings, έχει ήδη κλείσει.

sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube