Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Απριλίου 2020

Προβλέποντας την Ιστορία: Το μέλλον του Τουρισμού, της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης και της Φιλοξενίας

Προβλέποντας την Ιστορία: Το μέλλον του Τουρισμού, της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης και της Φιλοξενίας
Όπως όλοι όσοι σχετίζονται με τον τομέα του Τουρισμού αυτή τη στιγμή παγκοσμίως αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα (20% είναι η έμμεση και άμεση συνεισφορά αυτού του τομέα στο ΑΕΠ της χώρας), αναζητούμε την ημερομηνία επανεκκίνησης. Αν και ανακοινώθηκε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το φάρμακο θα κυκλοφορήσει, η ημερομηνία επανεκκίνησης του τουρισμού δεν υπάρχει. Αν συνεχιστεί για αρκετούς μήνες η πανδημία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού, παγκοσμίως θα χαθούν 75 εκ δουλειές και 2,1 τρισ δολάρια τζίρου.
Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που θα ορίσουν την επόμενη μέρα; Θα προσπαθήσουμε να μην αναλωθούμε σε τετριμμένα αναγνώσματα αλλά να… προσγειωθούμε κυριολεκτικά στο μέλλον και να παρακολουθήσουμε το πανόραμα που αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις να διαμορφώνουν το παζλ. Και αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, κάπως έτσι θα διαμορφωθεί το μέλλον το οποίο πρέπει επιτέλους να αρχίσει να σχεδιάζεται.

Πότε θα ξεκινήσουμε να ταξιδεύουμε και πάλι;

Η ημερομηνία επανεκκίνησης δεν είναι μία συγκεκριμένη μέρα, δεν θα βγούμε στους δρόμους και θα αρχίσουμε να τρέχουμε και να κάνουμε check-in και κρουαζιέρες. Το ξεκίνημα θα γίνει αργά και βασανιστικά αλλά και οι απώλειες θα κάνουν πολύ καιρό να αποκατασταθούν πλήρως. Πιθανώς τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν δειλά δειλά οι Έλληνες να ταξιδεύουν, κάτοικοι χωρών που διαχειρίστηκαν καλά το θέμα “Covid19” και άλλες παρακείμενες, της Ελλάδας, χώρες ίσως και η Μεγάλη Βρετανία ενώ ο Σεπτέμβριος φαίνεται πως είναι κατά πολλούς ο μήνας που θα γίνει ένα πιθανά, καλό ξεκίνημα με πιθανή επέκταση της σεζόν έως τον Νοέμβριο. Άρα για φέτος μιλάμε για 3 μήνες σεζόν, σε Αθήνα και άλλους ελληνικούς προορισμούς. Όμως, ο χρονικός ορίζοντας της ανάκαμψης του Τουρισμού είναι δύσκολο να ορισθεί καθώς πρόκειται ουσιαστικά για έναν αλγόριθμο: επίδοση χωρών ενδιαφέροντος στους πίνακες παρακολούθησης του ιού, Μεταφορές, Υποδομές κτλ. Θα τα δούμε και πιο κάτω αναλυτικότερα.

Ποιος θα επιβιώσει

Τα μικρά και ευέλικτα εταιρικά σχήματα θα μπορέσουν ίσως να επιβιώσουν ενώ τα μεγάλα ίσως κληθούν να προβούν σε συνεργασίες ή/και να καταρρεύσουν με θόρυβο. Άλλες εταιρείες προκειμένου να επιπλεύσουν θα προβούν σε αβυσσαλέες εκπτώσεις και προσφορές που ίσως δεν θα είναι πάντα καλό να τις εκμεταλλευτείτε καθώς είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε να κλαίτε τα χρήματά σας τελικά. Καλό είναι ο ταξιδιώτης να κάνει καλό έλεγχο στην εταιρεία που σκοπεύει να «επενδύσει» τα χρήματα και τις διακοπές του. Πάντως η επιλογή να πάρει ο ταξιδιώτης ένα κουπόνι αντί των χρημάτων του είναι θεμιτό και στο δρόμο της αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στο χώρο του Τουρισμού.

Για τη συνέχεια startupper

 

 

Νικος Ραπτης 41 λεπτά · Δημόσια
Έγραψε ο…Τίποτας τρία παγκόσμια(σιγά, το σύμπαν είναι άπειρο) bestseller-άκια και έχει και άποψη που την διατυμπανίζει κιόλας και σε εκατομμύρια άλλους ανθρώπους. Σίγουρα όμως ως Εβραίος που είναι, θα είναι μέρος κάποιου Σιωνιστικού σχεδίου που πάλι ο Τρύφωνας από την Άνω-Κάτω Τραχανοπλαγιά θα το αποκαλύψει όπου ναναι..

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube