Weather Icon
Συρία , Τουρκία 25 Απριλίου 2020

Πάνω από 2.800 Τουρκικά οχήματα έχουν εισέλθει στην Συρία κατά το διάστημα της εκεχειρίας

Πάνω από 2.800 Τουρκικά οχήματα έχουν εισέλθει στην Συρία κατά το διάστημα της εκεχειρίας

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 2 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που υπηρετούσαν στις πόλεις Idlib και Aleppo ανέρχετο στους 10.250.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων SOHR, ανέφερε πως παρατήρησε μία νέα συστοιχία τουρκικών οχημάτων να διασχίζουν τα Τουρκικά σύνορα και να εισέρχονται στην Συρία, μέσω του αυτοκινητοδρόμου Kafr Lusin στα σύνορα με την περιοχή Iskenderun. Τα οχήματα οδηγούντο προς την ”ζώνη αποκλιμάκωσης”. 

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει στρατεύματα πάσης φύσεως στην βορειοδυτική Συρία, ο αριθμός τους από την ημέρα που υπεγράφη η συμφωνία εκεχειρίας έχει ανεβεί στους 2.810 επιπλέον στρατιώτες, σε αντίθεση με τις αρχικές εκατοντάδες εξ’αυτών που βρισκόντουσαν στο Συριακό μέτωπο.

Από τις 2 Φεβρουαρίου, το Παρατηρητήριο SOHR έχει καταγράψει την είσοδο περισσότερων από 6.215 τουρκικών φορτηγών και τεθωρακισμένων οχημάτων στις περιοχές της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, στρατιωτικών ραντάρ και τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης. Εν τω μεταξύ ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά την ίδια περίοδο στις πόλεις Aleppo και Idlib ανέρχεται σε 10.250.

Σχόλιο:  Να σημειωθεί, πως σύμφωνα και με προηγούμενη ανάρτηση στο infognomonpolitics, οι Τουρκικές μονάδες πυροβολικού (πιθανώς συμπεριλαμβανομένων και στρατιωτικών ραντάρ) κατέλαβαν και νέες θέσεις στο Συριακό όρος Zawiya, σχηματίζοντας μία ευρύτερη-πληρέστερη στρατιωτική αρχιτεκτονική δομή στο Συριακό έδαφος. Το όρος αυτό βρίσκεται ανάμεσα στους κομβικής σημασίας αυτοκινητοδρόμους Μ4, Μ5.

Μετάφραση-σχόλιο Χωριανόπουλος Άγγελος 

πηγή: www.anfenglish.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube