Weather Icon
Συρία , Τουρκία 25 Απριλίου 2020

Η Τουρκία εξοπλίζει με εκτοξευτές πυραύλου το Συριακό όρος Zawiya

Η Τουρκία εξοπλίζει με εκτοξευτές πυραύλου το Συριακό όρος Zawiya

Brusque Hassan 

Την Παρασκευή, ένας πολεμικός ανταποκριτής στο Συριακό μέτωπο, ειδοποίησε το xeber24  σχετικά με την παρουσία Τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων στην πόλη Kafrlosin.

Ο ανταποκριτής τόνισε πως η Τουρκία παρουσίασε νέες πλατφόρμες πυραυλικών συστημάτων στο όρος Zawiya. Οι πλατφόρμες αυτές φαίνεται πως θα αναπτυχθούν στα κεντρικά γραφεία του Jabal Al-Zawiya νότια του Ιντλίμπ στην Συρία. 

Η Τουρκία επιπρόσθετα τον τελευταίο μήνα ενίσχυσε την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, μέσω τεθωρακισμένων οχημάτων, στρατιωτών και μονάδων πυροβολικού. 

Σχόλιο: Άξιο αναφοράς είναι πως το όρος Zawiya βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο ανάμεσα στους αυτοκινητοδρόμους Μ4, Μ5, γεγονός που σημαίνει πως ο τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει τις δυνάμεις του σε στρατηγικά σημεία δράσης. Πιθανή είναι η παρουσία τουρκικού ραντάρ στην περιοχή για προειδοποίηση περί συριακών-ρωσικών βομβαρδισμών στις θέσεις του τουρκικού στρατού, αλλά και την καλύτερη παρατήρηση των συριακών στρατιωτικών θέσεων.

 

Μετάφραση Σχόλιο Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.xeber24.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube