Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 26 Απριλίου 2020

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες: Ο τουρκικός στρατός σκότωσε δύο τρομοκράτες συμμάχους του στο Ιντλίμπ

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες: Ο τουρκικός στρατός σκότωσε δύο τρομοκράτες συμμάχους του στο Ιντλίμπ

Το τουρκικό κράτος από το 2ο14 έχει στηρίξει την πολιτική του στη Συρία στις διάφορες ομάδες των ισλαμιστών τρομοκρατών που δρουν στην συριακή επικράτεια.

Ο στόχος αυτής της συνεργασίας είναι διπλός.

Από τη μία θέλει να αποτρέψει τη δημιουργία αυτόνομου κουρδικού κράτους στη ΒΑ Συρία και από την άλλη θέλει να δημιουργήσει αυτόνομες ζώνες που ελέγχονται από τους συμμάχους της τζιχαντιστές, τις οποίες σταδιακά θα ενσωματώσει στην τουρκική επικράτεια.

Αυτό το “παιχνίδι” παίζει εδώ και καιρό στο Ιντλίμπ, μέχρι που η Ρωσία έδειξε την αποφασιστικότητά της να εκκαθαρίσει την περιοχή από τρομοκρατικά στοιχεία.

Αποκορύφωση αυτής της αποφασιστικότητας ήταν η αεροπορική επίθεση εναντίον της 65 ΜΚ Ταξιαρχίας, την 27η Φεβρουαρίου 2020, οπότε η Τουρκία μέτρησε πάνω από εκατό νεκρούς και τραυματίες.

Ακολούθησε η Συμφωνία της Μόσχας, με την οποία η Τουρκία δεσμεύθηκε να εκκενώσει την περιοχή νοτίως του αυτοκινητοδρόμου Μ-4, που συνδέει τη Λατάκεια με το Χαλέπι, από τους συμμάχους της τρομοκράτες και να παραδώσει την περιοχή και τον δρόμο, στην κυβέρνηση της Συρίας.

Μάλιστα, σε πρακτικό επίπεδο, συμφωνήθηκε Ρώσοι και Τούρκοι να κάνουν κοινές περιπολίες επί του Μ-4, μέχρι την πλήρη εκκαθάριση της περιοχής από τρομοκράτες.

Τις προηγούμενες ημέρες, η τρομοκρατική οργάνωση Heyet Tehrir El Şam (HTŞ), έστησε οδοφράγματα επί του Μ-4 και δεν επέτρεψε την κίνηση των κοινών εποχούμενων περιπόλων Ρωσίας-Τουρκίας.

Μετά από αυτό η Τουρκία μετέφερε τμήματα των ειδικών δυνάμεων της στρατοχωροφυλακής, για να εξασφαλίσουν τον Μ-4.

Σήμερα και ενώ προετοιμαζόταν η κοινή εποχούμενη περιπολία, οι δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής άνοιξαν πυρ σε διαμαρτυρόμενους τρομοκράτες της HTŞ, που είχαν στήσει οδόφραγμα επί του Μ-4, στην περιοχή Neyrab.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη μεταξύ τρομοκρατών και Τούρκων εισβολέων στη Συρία.

Σ.Κ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube