Weather Icon
Ιταλία , Λιβύη , Τουρκία 28 Απριλίου 2020

O «βρώμικος» πόλεμος της Τουρκίας στη Λιβύη – Η «αφωνία» της Ευρώπης και ο περίεργος ρόλος της Ιταλίας

O «βρώμικος» πόλεμος της Τουρκίας στη Λιβύη – Η «αφωνία» της Ευρώπης και ο περίεργος ρόλος της Ιταλίας

Με αμείωτη ένταση και παρά το εμπάργκο όπλων φαίνεται ότι συνεχίζεται από την Τουρκία η ενίσχυση του GNA και της κυβέρνησης Σάρατζ στη Λιβύη τόσο με οπλικά συστήματα τουρκικής κατασκευής όσο και με μισθοφόρους μαχητές οι οποίοι μεταφέρονται από τη Συρία στην αφρικανική χώρα.

Την ίδια ώρα για τρίτο μήνα παραμένει ανοιχτά της Λιβύης η αρμάδα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού η οποία αποτελείται από πέντε φρεγάτες κλάσης Perry αλλά και πετρελαιοφόρο. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι τόσο οι τουρκικές φρεγάτες-Goksu,Gediz,Gelibolu, Giresun και Gokceada όσο και το Gungor έχουν επισκεφθεί ιταλικά λιμάνια για ανεφοδιασμό.

Γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα με δεδομένο ότι η Ιταλία όχι απλά θα συμμετέχει στην επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» που έχει ως αποστολή την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη αλλά θα αναλάβει και τη διοίκηση της ναυτικής δύναμης το πρώτο εξάμηνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού συχνά συνεκπαιδεύονται στην περιοχή με τουρκικές φρεγάτες.

Έως και 25 τουρκικά UAV Bayraktar TB2 έχουν έως τώρα καταρριφθεί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του LNA και επιπλέον έχουν καταστραφεί στο έδαφος δεκάδες οχήματα Kipri τα οποία κατασκευάζουν οι γείτονες. Η Άγκυρα πάντως συνεχίζει να μεταφέρει δια θαλάσσης οπλισμό στην Τρίπολη.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φρόντισαν όμως να προχωρήσουν σε μια ακόμη ενέργεια που αποδεικνύει την απόφασή τους όχι απλά να συνεχίσουν να εμπλέκονται στην λιβυκή διαμάχη αλλά και να αναβαθμίσουν την παρουσία τους στην περιοχή. Ήταν η άσκηση-ενδεχομένως και προσομείωση επίθεσης- ανοιχτά της Λιβύης με συμμετοχή μαχητικών, ιπτάμενων τάνκερ και ιπτάμενων ραντάρ.

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ανάμιξη της Άγκυρας στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης με την αποστολή χιλιάδων μισθοφόρων τζιχαντιστών προχωρά η ιστοσελίδα investigativejournal.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube