Weather Icon

Ο Tραμπ αποδίδει ευθύνες οπουδήποτε αλλού πέραν του εαυτού του

Ο Tραμπ αποδίδει ευθύνες οπουδήποτε αλλού πέραν του εαυτού του

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΑΡ»). Πρώτα ήταν τα ΜΜΕ και λέγανε ψέματα. Μετά, επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς κυβερνήτες. Η Κίνα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι ομοσπονδιακοί επιθεωρητές έμπαιναν με τη σειρά τους στο στόχαστρο. Και τώρα η ευθύνη αποδίδεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει σε μια οικεία πολιτική στρατηγική, καθώς αγωνίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού: αποφυγή, άρνηση και απόδοση άμεσης ευθύνης οπουδήποτε αλλού.

Καθώς προσπαθεί να απομακρύνει τον Λευκό Οίκο του από τον αυξανόμενο αριθμό των θανάτων, ο Τραμπ έχει κυκλώσει έναν μακρύ κατάλογο πιθανών αποδιοπομπαίων τράγων σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από αυτό που τον κατηγορούν οι επικριτές του ότι είναι τα παραστρατήματα της κυβέρνησής του στον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού στις αμερικανικές ακτές.

Η στρατηγική βασίζεται στη στήριξη προσωπικοτήτων από τα ΜΜΕ και από τους Ρεπουμπλικανούς, που εξυμνούν την τακτική του Λευκού Οίκου σε άλλες δύσκολες στιγμές της προεδρίας Τραμπ.

Ο κατάλογος εκείνων που ο Τραμπ έχει κατηγορήσει είναι μακρύς και αλλάζει, καθώς του φταίνε όλοι:

Δημοκρατικοί κυβερνήτες για υποτιθέμενη κακή διαχείριση στις πρώτες γραμμές της κρίσης. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πρώτα για την υποκίνηση της απειλής του ιού και στη συνέχεια για το ότι δεν πιστώνουν ορθότητα στην απάντηση της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της πανδημίας. Ομοσπονδιακοί γενικοί επιθεωρητές, επειδή πιστεύεται ότι συνωμοτούν για να κάνουν τον Λευκό Οίκο να φαίνεται κακό. Η κυβέρνηση Ομπάμα, γιατί δεν προετοιμάστηκε επαρκώς. Η Κίνα, αρχικά απαλλάχθηκε από την ευθύνη, και στη συνέχεια κατηγορήθηκε ότι κάλυψε ανησυχητικά δεδομένα για την υγεία. Και τώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), από τον οποίο απειλεί ο Τραμπ να παρακρατήσει τη χρηματοδότηση.

Ο ίδιος ο Τραμπ δεν έχει λάθη.

Τον περασμένο μήνα, καθώς το έθνος άρχισε να κλείνει την οικονομία του, ο Τραμπ δήλωσε πως «δεν αναλαμβάνω καθόλου ευθύνη» για την έλλειψη των τεστ για τον ιό. Και όταν ρωτήθηκε εάν θα είχε ανταποκριθεί διαφορετικά στην κρίση έχοντας δει ένα προειδοποιητικό σημείωμα ανωτέρου συμβούλου τον Ιανουάριο σχετικά με τη δυνητική σοβαρότητα του ξεσπάσματος του ιού στις ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος ήταν αποστομωτικός: «Δεν θα μπορούσα να το είχα κάνει καλύτερα», είπε.

Εν όψει των έκτακτων εκλογών, η διαπίστωση, καθώς σε άλλους έχει γίνει οδηγία για τους συμμάχους του Προέδρου, σύμφωνα με τέσσερις αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και τους Ρεπουμπλικανούς που βρίσκονται κοντά στο Λευκό Οίκο. Μιλούσαν για την προϋπόθεση της ανωνυμίας επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλούν δημόσια για ιδιωτικές συνομιλίες.

Με το ένα μάτι σταθερά στις προοπτικές επανεκλογής του το Νοέμβριο, ο Τραμπ κατά περιόδους έχει θυμώσει ενάντια στις σκληρές συστάσεις για τη δημόσια υγεία και έχει προτρέψει την ταχεία επανέναρξη της οικονομίας του έθνους. Προσπάθησε να «πνίξει» τον Τζο Μπάιντεν, τον φερόμενο Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο, και προσπάθησε να κατηγορήσει τον πρώην αντιπρόεδρο για γραφειοκρατικές αποτυχίες.

Ο Τραμπ έχει μετατρέψει την καθημερινή ενημέρωση της ομάδας Task Force του Λευκού Οίκου για τον ιό σε υποκατάστατο των ακυρωθέντων προεκλογικών του εμφανίσεων, αντιμετωπίζοντας την αίθουσα ενημέρωσης James S. Brady του Λευκού Οίκου όπως μια σκηνή στο Οχάιο, Φλόριντα ή Γουισκόνσιν. Εχει λογοφέρει με δημοσιογράφους, μπερδεύει γεγονότα και, μερικές φορές, αποστασιοποιείται από τη συμβουλή της δικής του ομάδας δημόσιας υγείας.

Οι σύμμαχοι του Τραμπ υποδεικνύουν τις ενέργειες του Προέδρου -όπως η αναστολή των απευθείας πτήσεων με την Κίνα και, αργότερα, με την Ευρώπη- ως μέτρα που κράτησαν το έθνος ασφαλές και ανέφεραν ότι το θράσος του και η αίσθηση του επείγοντος βελτίωσαν την ανταπόκριση τόσο της κυβέρνησης όσο και του ιδιωτικού τομέα.

«Ενα μεγάλο μέρος του λόγου για τον οποίο εξελέγη πρόεδρος ο Τραμπ ήταν να είναι αυτός ο ‘ταύρος’ στο κατάστημα της Κίνας, για να πάρει αυτές τις αδυσώπητες, εμφατικές ενέργειες», δήλωσε ο Τζέισον Μίλερ (Jason Miller), διευθυντής τηλεπικοινωνιών της εκστρατείας του Τραμπ το 2016. «Εκλέχτηκε και θα ανταμειφθεί από τους ψηφοφόρους ώστε να κάνει ό,τι χρειάζεται για να κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς», πρόσθεσε.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube