Weather Icon

Ο Ακάρ βρυχάται όταν τα κρούσματα κορωνοϊού σε πλοία του τουρκικού στόλου φτάνουν στο 70%

Ο Ακάρ βρυχάται όταν τα κρούσματα κορωνοϊού σε πλοία του τουρκικού στόλου φτάνουν στο 70%

Κάθε φορά που η ]Άγκυρα πιέζεται είτε από τα εσωτερικά της προβλήματα είτε από τον διεθνή παράγοντα «βαφτίζει» την ανάγκη ως κίνηση καλής θέλησης. Η ματαίωση της πολυδιαφημισμένης τα προηγούμενα χρόνια ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» οφείλεται ξεκάθαρα στην αδυναμία του τουρκικού ναυτικού να βγάλει τον στόλο του στο Αιγαίο εξαιτίας της Covid-19.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Αθήνα και στο Γενικό Επιτελείο αναφέρουν ότι τα κρούσματα σε πλοία του τουρκικού στόλου φτάνουν έως και το 70%. Ούτε καν μιας μικρής έκτασης άσκηση για την «τιμή των όπλων» δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το τουρκικό επιτελείο όπως περίμεναν στην Αθήνα έστω και μέσα στα Δαρδανέλια ή στον κόλπο της Σμύρνης. Αλλά και πέρα από την πανδημία η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα η τουρκική οικονομία δεν αφήνει περιθώρια για διεξαγωγή κοστοβόρων ασκήσεων όπως η «Μavi Vatan» καθώς η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η Άγκυρα κάλεσε την Αθήνα να προχωρήσουν οι δύο χώρες σε μορατόριουμ ασκήσεων στο Αιγαίο όσο διάστημα η Covid-19 βρίσκεται σε έξαρση. Το αποκάλυψε ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ότι του το ζήτησε ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς πριν από δύο εβδομάδες στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η Αθήνα όμως ζητά ξεκάθαρες και χειροπιαστές κινήσεις από την Άγκυρα κάτι που δεν έχει γίνει έως τώρα.Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διαμήνυσε ότι η Τουρκία δεν έχει προχωρήσει σε ενέργειες που να δείχνουν διάθεση για αποκλιμάκωση. Κάθε άλλο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube