Weather Icon
Συρία , Τουρκία 26 Απριλίου 2020

Οι Συριακές Ειδικές Δυνάμεις αδρανοποίησαν φιλοτουρκική εγκληματική οργάνωση-Συλλήψεις μελών του ISIS (φωτό)

Οι Συριακές Ειδικές Δυνάμεις αδρανοποίησαν φιλοτουρκική εγκληματική οργάνωση-Συλλήψεις μελών του ISIS (φωτό)

Στις 24 Απριλίου ο Συριακός Στρατός διεξήγαγε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Druze, νότια της περιοχής Al-Suwayda, με σκοπό να συλλάβει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

 Μία πηγή στην περιοχή al-Suwayda ανέφερε στο  Syrian Arab News Agency (SAN) πως οι ειδικές δυνάμεις της Συριακής αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι των δραστών και τους αδρανοποίησαν καθώς όπως φαίνεται σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας η επιχείρηση είχε ως στόχο την σύλληψη του γνωστού τρομοκράτη Nawras al-Eid, ο οποίος κατηγορείται για δεκάδες τρομοκρατικές ενέργειες έναντι της Συριακής κυβέρνησης. Η συλληφθείσα οργάνωση κατηγορείται για δολοφονίες, απαγωγές και επαναλαμβανόμενες κλοπές στρατιωτικού υλικού.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν τις φιλοτουρκικές δυνάμεις, οι οποίες στόχευαν μία έπαυλη στην περιοχή Slkhad. Οι δράστες ανακρίνονται από τον Συριακό Στρατό.

https://www.facebook.com/Suwayda24/videos/934375163683562/

Το πρακτορείο SANA δημοσίευσε φωτογραφικό υλικό από τις αποθήκες της τρομοκρατικής οργάνωσης. στις οποίες υπήρχαν κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, χειροβομβίδες, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. 

”Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται παρά τις προσαγωγές της Συριακής Αστυνομίας, η οποία αναζητά και άλλους υπόπτους” ανέφερε μέλος της αντιτρομοκρατικής στο πρακτορείο SANA.

Οι Συριακές Εδικές Δυνάμεις όπως όλα δείχνουν έχουν εντολή να καταστείλουν πλήρως όλα τα ισλαμικά φιλοτουρκικά στοιχεία που δρουν στην περιοχή της  al-Suwayda, οπότε αναμένουμε περαιτέρω αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο σύντομο μέλλον.

Σχόλιο: Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση του Infognomonpolitics, οι ισλαμικοί πυρήνες που λειτουργούν εντός της επικράτειας της Συριακής κυβερνήσεως αποτελούνται από μακροχρόνια εκπαιδευμένους Ισλαμιστές μαχητές. Οι πυρήνες (όπως βλέπουμε και από το οπλοστάσιό τους) μέσω των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, της τοποθεσίας δράσης τους, αλλά και μέσω της πληθώρας οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούν μπορούν να διεξάγουν συνεργατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις με την υποστήριξη του Τουρκικού πυροβολικού στα Συριακά σύνορα. H περιοχή στην οποία συνελήφθησαν βρίσκεται στην Νότια Συρία, λίγα χιλιόμετρα μακριά από περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι εναπομείναντες Αμερικανικές Δυνάμεις οι οποίες φυλάνε τα πετρέλαια της περιοχής.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.southfront.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube