Weather Icon
Κοινωνία , Κορωνοϊός - Covid-19 26 Απριλίου 2020

Η πανδημία του «κορωνοϊού» και η επιβαλλόμενη στήριξη της νεολαίας μας

Η πανδημία του «κορωνοϊού» και η επιβαλλόμενη στήριξη της νεολαίας μας

Ενδιαφέρουσες απόψεις του ακαδημαϊκού Αντώνη Κουνάδη για την αντιμετώπιση των σοβαρών  προβλημάτων της νεολαίας

Αγωνιωδώς όλοι παρακολουθούμε την εξέλιξη της πρωτοφανούς πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει όλο τον κόσμο μαζί και τη χώρα μας. Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές και είναι ευτύχημα που ελήφθησαν εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εμποδισθεί η εξάπλωση αυτής της πανδημίας. Ανάμεσα στα μέτρα που ελήφθησαν είναι και το «μένουμε στο σπίτι», σωστό μέτρο, που ουσιαστικά άλλαξε τον τρόπο ζωής όλων μας και κυρίως της νεολαίας μας, που περιόρισε την ενασχόληση με τις σπουδές της και των λοιπών δραστηριοτήτων της, όπως ο αθλητισμός.

Ενδιαφέρουσες είναι οι απόψεις που διατύπωσε σε  σχετικές ερωτήσεις του ιστολογίου Ινφογνώμων Πολιτικά για την νεολαία μας  ο ακαδημαϊκός και παλιός πρωταθλητής κ. Αντώνης Κουνάδης.

«Σ’ αυτά τα νιάτα της πατρίδος μας, οφείλουμε όλοι να στρέψουμε την προσοχή μας. Και ως παλιός αθλητής και σήμερα ακαδημαϊκός, νοιώθω την υποχρέωση να τους απευθύνω οδηγίες και συμβουλές βγαλμένες από τη ζωή μου, που θα τους είναι χρήσιμες μετά την έξοδό μας από την πανδημία που μας μαστίζει. Οφείλω να ομολογήσω ότι η παιδιόθεν ενασχόληση μου  με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με προίκισε με σπάνιες δεξιότητες, πνευματικές, ψυχικές και ηθικές αρχές  (υπομονή, επιμονή, αγωνιστικότητα αυτοπειθαρχία, εγκράτεια κ.λ.π.) οι οποίες έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο, όχι μόνο στην αθλητική μου ανέλιξη, την διοικητική μου ανάδειξη σε υψηλά αξιώματα, αλλά και στον μετέπειτα στίβο της ζωής μου. Και κάτι ακόμη: Η οποιαδήποτε αποτυχία μου γινόταν αφορμή για μια νέα προσπάθεια»

Πιστεύετε κ. Κουνάδη η νεολαία μας θα μπορέσει να βρει τον τρόπο να ξεπεράσει την κρίση που τη μαστίζει;

«Με την ευκαιρία αυτή, λόγω και της μακράς εκ της ηλικίας μου εμπειρίας θα ήθελα να τονίσω ότι η ενασχόληση της νεολαίας μας με τον υγιή αθλητισμό, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε στην σημερινή περίοδο, με την βαθειά και πολύπλευρη κρίση που διέρχεται η χώρα μας, εκτός από την επιδημία του κορωνοϊού, οικονομική, πολιτική, κοινωνική  και υπαρξιακή λόγω και των ασύμμετρων απειλών της γειτονικής χώρας.. Κρίση θεσμών και αξιών  οφειλόμενη προερχόντως στο σοβαρό έλλειμμα ανθρωπιστικής παιδείας, στην οποία εμπεριέχεται και η αθλητική παιδεία. Κρίση εν πολλοίς εισαγόμενη από το εξωτερικό.

Με τι τρόπο κ. Κουνάδη  μπορούμε να στηρίξουμε την νεολαία μας;

«Με την αθλητική παιδεία. Μ’ αυτήν μπορούμε να εφοδιάσουμε την νεολαία μας με τα απαραίτητα αντισώματα προκείμενου να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες μάστιγες, των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας, της διαφθοράς, της κατάθλιψης, της απογοήτευσης, της μετανάστευσης, συγχρόνως δε να δώσουμε στους νέους και τις νέες μας, όραμα, ελπίδα και πρότυπα.

Και στα στηρίγματά τους, τους γονείς τους, τι προτείνετε, τι συστήνετε;

Συνιστώ εκ βάθους καρδίας  στους γονείς και κηδεμόνες να έχουν ως πρώτιστο μέλημα τους την ενασχόληση των παιδιών τους με τον υγιή αθλητισμό ως μόνη διέξοδο στη σημερινή περίοδο ηθικής παρακμής. Εύχομαι δε, η παρότρυνση μου αυτή προς τους γονείς και κηδεμόνες, να τύχει της ανταποκρίσεως τους. Και σίγουρα τότε θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα και οι ευχές όλων μας είναι, η νεολαία μας θα βρει τον σωστό της δρόμο.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube