Weather Icon

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Κobane καταδικάζει την νυχτερινή επίθεση με drone από την Τουρκία

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Κobane καταδικάζει την νυχτερινή επίθεση με drone από την Τουρκία

Η Αυτόνομη Διοίκηση της περιοχής του Ευφράτη καταδίκασε έντονα την νυχτερινή τουρκική επίθεση με drone στην περιοχή Asayish κοντά στο Κομπανέ και κάλεσε της χώρες οι οποίες τηρούν την εκεχειρία στο πεδίο της Συρίας να δράσουν.

Μετά την επίθεση με drone σε σημείο ελέγχου των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφαλείας στην περιοχή Asayish ανατολικά του Κομπανέ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αυτόνομης Διοίκησης της περιοχής του Ευφράτη κάλεσε τις χώρες που δεσμεύονται για την εκεχειρία στην Συρία, να λάβουν μέτρα και να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους σχετικά με την χθεσινή νυχτερινή επίθεση της Τουρκίας έναντι των κατοίκων της περιοχής.

”Τα Συριακά Δημοκρατικά Στρατεύματα SDF, τα οποία πήραν μέρος στην συμφωνία εκεχειρίας τον περασμένο χρόνο, έχουν διαλύσει τους σχηματισμούς τους στην συνοριακή λωρίδα και έχουν αποσύρει τα άρματά τους σε θέσεις εκτός της λεγόμενης ζώνης ασφαλείας. Παρ’όλα αυτά το Τουρκικό κράτος εξακολουθεί να επιτίθεται στην περιοχή του Κομπανέ, αλλά κι στην περιοχή του Girê Spı (Tal Abyad)” δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της περιοχής του Ευφράτη, Mihemed Şahin σε συνέντευξη τύπου στο Κομπανέ την Τρίτη.

Ο Mihemed Şahin ανέφερε: ”Ενώ εμείς ως Αυτόνομη Διοίκηση της νοτιοανατολικής Συρίας αλλά ο υπόλοιπος κόσμος ασχολείται με την καταπολέμηση του κορωνοϊού, η Τουρκία δεν έχει με τίποτα άλλο να κάνει εκτός από το να επιτίθεται σε περιοχές του κεντρικού Ramadan. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν ως καθήκον να ενθαρρύνουν την κατάσταση εκεχειρίας.

Σύμφωνα με την Γενική Διοίκηση της Asayish, δύο ένοπλα drone επιτέθηκαν σε σημείο επιτήρησης των Δυνάμεων Ελέγχου Ασφαλείας  περί τις 3:00 και 4:00 τα ξημερώματα. Η επίθεση άφησε μόνο υλικές ζημιές και κανέναν νεκρό.

”Ακόμα βρισκόμαστε και δρούμε σε περιβάλλον εκεχειρίας σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους,. Καλούμε τους διεθνείς δρώντες και τους υπεύθυνους για την εκεχειρία να πάρουν θέση για τις επιθέσεις του Τουρκικού κράτους και να αναλάβουν τς ευθύνες τους” ανέφερε σε δήλωσή του ο Γενικός Διοικητής της περιοχής Asayish.

Σχόλιο: Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο πεδίο της Λιβύης, όσο και στο Συριακό μέτωπο, ενώ οι Μεγάλες Δυνάμεις ασχολούνται με την καταπολέμηση του κορωνοϊού η Τουρκική κυβέρνηση έχει αυξήσει και κλιμακώσει την παρουσία της και στα δύο θέρετρα. Ο στρατός του Σάραζ υποστηριζόμενος από την Τουρκία έχει κερδίσει σημαντικά εδάφη στην Βόρεια Λιβύη, ενώ παράλληλα οι τζιχαντιστές και ο Τουρκικός Στρατός έχουν ξεκινήσει επιθέσεις στην Βόρεια Συρία, κυρίως στο Αφρίν, σε περιοχές με έντονο Κουρδικό πληθυσμό. Σύμφωνα με προηγούμενες αναρτήσεις βλέπουμε πως η Τουρκία ξεκινάει να κινείται εντονότερα σε περιοχές της Βόρειας Συρίας στις οποίες πιθανότατα θα εντείνει την παρουσία της, χωρίς καμία επίσημη απάντηση από την πλευρά της Συριακής Κυβέρνησης. Μένει να δούμε τις αντιδράσεις των Μεγάλων Δυνάμεων.

Μετάφραση σχόλιο Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: anfenglishmobile.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube