Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ 9 Μαρτίου 2020

Συλλαλητήριο με πολλαπλά μηνύματα στην Αστόρια

Συλλαλητήριο με πολλαπλά μηνύματα στην Αστόρια

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μήνυμα συμπαράστασης προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τον Εβρο, αλλά και αυστηρή παρότρυνση προς την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ για να «υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον υβριδικό πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία μέσω του μεταναστευτικού», έστειλαν οι ομιλητές στο πανομογενειακό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην Πλατεία Αθηνών, στην Αστόρια.

«Στέλνουμε το μήνυμα, ότι τα αδέλφια μας στην Ελλάδα δεν είναι μόνα! Είμαστε εμείς εδώ για να το διαβιβάσουμε αυτό, με κάθε τρόπο», ανέφερε στην εισαγωγή του ο συντονιστής του συλλαλητηρίου, και γνωστός δημοσιογράφος, Δημήτρης Φιλιππίδης, καλώντας στο βήμα το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Αμαλία Μπουρνιά.

«Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Οι πρόσφυγες ήρθαν πριν από πέντε χρόνια και τους υποδεχτήκαμε, ανοίξαμε τα σπίτια μας, τους στηρίξαμε όπως κάνουν οι Ελληνες αλλά και γενικά οι άνθρωποι. Πέντε χρόνια αργότερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά», τόνισε η κ. Μπουρνιά, αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες και πως η Ε.Ε. θα πρέπει να αντιδράσει στα σχέδια που εξυπηρετεί η Τουρκία, μέσω των μεταναστευτικών ροών.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Γιώργος Αλμυρούδης επεσήμανε ότι οι άνθρωποι που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα «δεν είναι Σύριοι πρόσφυγες, αλλά άτομα άλλων εθνικοτήτων».

«Είναι αυταπόδεικτο ότι αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται από την Τουρκία ως μέσο πίεσης, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό και το εξωτερικό», είπε ο κ. Αλμυρούδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Γιάννης Κοντολιός, ο οποίος κάλεσε άπαντες να ασκήσουν πιέσεις στους γερουσιαστές και βουλευτές των περιφερειών τους, προκειμένου να ληφθεί ξεκάθαρη θέση στο θέμα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου τόνισε ότι στις 29 Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο «θα δείξουμε τη δύναμή μας, ότι είμαστε ενωμένοι και συμπαραστεκόμαστε στον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, ανέφερε ότι «το μήνυμα είναι πως μια άλλη μεγάλη Ελλάδα, έξω από τα σύνορα, είναι δίπλα στα αδέλφια μας».

Ο εκπρόσωπος της HALC, Νικόλαος Κατσίμπρας, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει σύμπνοια ανάμεσα σε όλες τις ομογενειακές οργανώσεις, παλαιές και νεότερες.

Χαιρετισμό απέστειλε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας.

Με απουσίες οι αιρετοί

Παρότι έγινε κάλεσμα προς όλους τους Ελληνοαμερικανούς αιρετούς, καταγράφηκαν απουσίες, που προκάλεσαν ποικίλα σχόλια από το κοινό.
Ειδικότερα, δεν προσήλθε η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά και ο υποψήφιος πρόεδρος του Κουίνς, Κώστας Κωνσταντινίδης, ενώ ο πολιτειακός γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης έστειλε μήνυμα προς ανάγνωση μέσω της συνεργάτιδάς του, Ειρήνης Σταθάτου.

Αντίθετα, παρούσα ήταν η υποψήφια ομοσπονδιακή βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη, η οποία, σε μια δυναμική ομιλία, είπε πως το μήνυμα προς την Τουρκία και την Ε.Ε. είναι «αρκετά!».

«Είμαι υποψήφια για την Ομοσπονδιακή Βουλή και πιστεύω ότι πρέπει να εκλέξουμε πιο πολλούς Ελληνοαμερικανούς στα ομοσπονδιακά όργανα για να δυναμώσουμε τη φωνή μας στα κέντρα αποφάσεων. Ο συνάδελφος Λου Ραπτάκης είναι Δημοκρατικός, εγώ Ρεπουμπλικανή. Ομως δουλεύουμε μαζί και συντάξαμε κείμενο που καλεί στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και τονίζει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα», είπε η κ. Μαλλιωτάκη.

Ο υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής, Μάικλ Ταννούσης, ανέφερε πως Ελληνες και Κύπριοι της Διασποράς, όπου κι αν βρίσκονται, θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα και την Κύπρο και να μην ξεχνούν από πού προέρχονται, ενώ ο πολιτειακός γερουσιαστής, Τζέιμς Σκουφής, στηλίτευσε την απουσία ουσιαστικής παρέμβασης από την Ε.Ε. και την Τουρκία.

Μήνυμα, εξάλλου, απέστειλε η ομοσπονδιακή βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι, που διαβάστηκε από εκπρόσωπό της.

www.ekirikas.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube