Weather Icon

Παντελής Σαββίδης: Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να μην μείνουν στα λόγια στο θέμα της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Παντελής Σαββίδης: Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να μην μείνουν στα λόγια στο θέμα της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Ο γνωστός δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης, ειδικός στα γεωπολιτικά θέματα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Livemedia για το προσφυγικό πρόβλημα αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μία υβριδική απειλή.
Θεωρεί ότι ο Ερντογάν διαχειρίζεται το προσφυγικό για τους τακτικούς και στρατηγικούς του λόγους, όπως το είχε προαναγγείλει, ενώ παρατηρείται και μια αυξανόμενη προσωπική εντροπία του Τούρκου Προέδρου. Δεν αποκλείει μάλιστα και προβοκάτσια της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

Αναφέρεται σε πληροφορίες που κάνουν λόγω για σχεδιαγράμματα που δίνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας στους πρόσφυγες με τον τρόπο που θα μπορέσουν να περάσουν από τα σύνορα της Ελλάδας, της Βουλγαρίας κλπ ώστε να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό που είναι η Γερμανία και η Γαλλία.

Επισημαίνει ότι οι Ελληνικές Δυνάμεις Ασφαλείας δοκιμάστηκαν επιτυχώς, αυτό το διάστημα, αλλά προβληματίζεται για το αν θα αντέξουν σε βάθος χρόνου.

Αναφορικά με το εσωτερικό της Ελλάδας τονίζει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει έναν υβριδικό εμφύλιο και θα πρέπει να έχει σχέδιο για το τι θα κάνει, αν οι πρόσφυγες εισέλθουν στη χώρα. Όταν τα πράγματα ηρεμήσουν η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα και με την ανθρωπιστική του διάσταση, γιατί ο ανθρωπισμός είναι στοιχείο της ελληνικής κουλτούρας.
Για την παρουσία και τις δηλώσεις των Ευρωπαίων Αξιωματούχων κρατάει μία επιφύλαξη και δεν είναι βέβαιος ότι οι Ευρωπαίοι, αν μπουν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες, θα δράσουν ή θα μείνουν στα λόγια και τη συμπαράσταση.

Ευχαριστούμε τον πολυχώρο COFFICE books & coffee (Αιγαίου 62, Καλαμαριά) και την Αθηνά Χατζησυμεωνίδου για τη φιλοξενία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube