Weather Icon
Υγεία 16 Μαρτίου 2020

Να τα ξέρουμε και αυτά

Να τα ξέρουμε και αυτά

Σενέρ Λεβέντ
Έτσι συμβαίνει μόνο αν γίνει πόλεμος. Ή στρατιωτικό πραξικόπημα. Ή ξέρω και εγώ. Αν δεχθούμε επίθεση από εξωγήινους. Είναι αλήθεια πως δεν υπήρξε τέτοια επίθεση μέχρι τώρα. Αν γίνει, λέω. Ποιος ξέρει, ίσως να είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Γιατί να μας επιτεθούν; Αν γίνει τέτοια επίθεση, μπορεί να γίνει μόνο λόγω θυμού. Επειδή μετατρέψαμε αυτή την παραδεισένια γη σε κόλαση με την αχορτασιά μας.

Κατά τη γνώμη μου, οι εξωγήινοι δεν είναι καθόλου κακοί άνθρωποι. Δεν μας μοιάζουν. Νομίζω ότι δεν είχαν ακόμα και κάποιους Χίτλερ. Και μάλιστα, ποιος νομίζετε ότι μας έφερε τον πρώτο πολιτισμό; Δεν είναι εκείνοι; Ποιος έφτιαξε τις πυραμίδες της Αιγύπτου που δεν κατέστη δυνατόν να λυθεί το μυστήριό τους ακόμα; Ή τις φωτογραφίες των λαμπτήρων στους τοίχους των σκοτεινών τούνελ; Αν δεν είναι δικό τους έργο; Ποιου είναι;

Ακόμα δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους ευτυχώς. Και η ζωή ακόμα δεν σταμάτησε εντελώς, έστω και αν ψυχορραγεί. Το πιο ενδιαφέρον μέτρο από εκείνα που έλαβε η διοίκηση είναι το εξής: Οι διελεύσεις από τον βορρά στον νότο. Όταν επιστρέφουν στον βορρά θα τίθενται σε καραντίνα και όσοι περνούν στον νότο από τις τρεις πύλες που ακόμα είναι ανοικτές σαν να έχουν έρθει από το εξωτερικό. Η καραντίνα θα είναι στα δικά τους σπίτια. Και δεν θα μπορούν να βγαίνουν έξω για 14 ημέρες.

Γι’ αυτό, ακόμα και όσοι εργάζονται στις Βάσεις στον νότο, χθες δεν μπόρεσαν να πάνε δουλειά. Από αυτό θα εξαιρούνται μόνο όσοι αντιμετωπίζουν επείγον πρόβλημα υγείας σε περίπτωση που μπορέσουν να το αποδείξουν. Γιατί λήφθηκε μια τέτοια απόφαση; Διότι η διοίκησή μας θεωρεί εξωτερικό και το βόρειο τμήμα του νησιού μας.

Τώρα ας βγούμε εκτός του στενού πεδίου στο οποίο στριμωχτήκαμε και ας εξετάσουμε το ζήτημα από μια πιο ευρεία, πιο επιστημονική άποψη. Πώς και πού εμφανίστηκε αυτός ο ιός και πώς έζωσε τον κόσμο σαν χταπόδι;

Το πιο συνεπές άρθρο που διάβασα πάνω σε αυτό το θέμα ήταν εκείνοι του γνωστού Κούρδου συγγραφέα Ιμπραχίμ Χαλίλ Μποράν. Ο Μποράν, που έβαλε στο άρθρο του τον τίτλο «Ο κορωνοϊός είναι πλέον μια ιδέα», υποδεικνύει πρώτα την πρώτη έμμονη ιδέα που δημιουργήθηκε σε όλους αρχικά. Λέει το εξής:

«Η διαδοθείσα θεωρία συνωμοσίας στην αρχή αυτής της κρίσης ήταν η άποψη ότι οι ΗΠΑ έθεσαν σε κυκλοφορία έναν τέτοιο ιό για να εμποδίσει την πορεία της Κίνας (…) Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε εναντίον ποιου χρησιμοποιείται, όμως αυτός που έχει τον έλεγχο είναι η Κίνα, που δέχθηκε το πρώτο πλήγμα και φαίνεται ότι αν υπάρχει κάποιο βιολογικό όπλο, οι Κινέζοι δοκίμασαν τους εαυτούς τους χρησιμοποιώντας το».

Μήπως πραγματικά το έκανε ενσυνείδητα αυτό η Κίνα; Έτσι σχεδίασε να γκρεμίσει το σύστημα που υπήρχε εναντίον της; Η Κίνα έθεσε υπό έλεγχο τον ιό. Μάλιστα δεν κατέφυγε ακόμα και στις απαγορεύσεις που εμφανίστηκαν σε άλλες χώρες, και εκτός από μερικά μέρη δεν έθεσε οποιανδήποτε απαγόρευση.

Όσοι εισέρχονται στη χώρα παρακολουθούνται με προσοχή και τοποθετούνται σε ξενοδοχεία σε καραντίνα. Παρέχεται ιατρική βοήθεια σε χώρες όπου υπάρχει η επιδημία με την αποστολή ιατρικών γνώσεων ασθενών που έγιναν καλά.

Πώς έθεσε υπό έλεγχο τον ιό η Κίνα; Πρόσθεσε, λέει, ένα νέο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή Wechat (Whatsapp) που χρησιμοποιούν υποχρεωτικά όλοι οι πολίτες με την ταυτότητά τους. Και σε αυτό καθίσταται υποχρεωτική η εισαγωγή των άλλων πληροφοριών υγείας μετρώντας και τη θερμοκρασία του σώματος, αξιολογούνται τα ευρήματα της ασθένειας με την μπροστινή κάμερα, μετριούνται οι αποστάσεις με άλλα περιστατικά και εκφράζεται άποψη από μια τεχνητή νοημοσύνη για το κατά πόσον ο πολίτης προσβλήθηκε από τον ιό, καθορίζοντας τις συνθήκες.

Τα άτομα με θετικά δεδομένα υπόκεινται στην απαραίτητη ιατρική επέμβαση, παρακολουθούμενα από μέλη του Κομουνιστικού Κόμματος που οργανώθηκε πολύ καλά διαδικτυακά. Και όλες οι ανάγκες των πολιτών που τέθηκαν σε καραντίνα στο σπίτι τους καλύπτονται εκ μέρους προμηθευτικών ομάδων που εργάζονται με παρόμοιες πρακτικές.

Ο Μποράν λέει το εξής:

«Με αυτή την κρίση σταμάτησε η σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας. Ενώ αυξάνεται η τιμή του χρυσού, έζησαν μεγάλες πτώσεις οι παγκόσμιες αγορές, οι τιμές του πετρελαίου, οι ισοτιμίες, οι κινέζικες εξαγωγές, όμως δεν υπάρχει πρόβλημα στην αλυσίδα παραγωγής της Κίνας και μεγάλες ποσότητες χρημάτων διοχετεύονται στην αγορά. Σήμερα η Κίνα φαίνεται να είναι ένα κράτος που διαθέτει ανά πάσα στιγμή το δελτίο υγείας του κάθε πολίτη και έθεσε υπό έλεγχο τη δική της κοινωνία και τη συμφορά που τη βρήκε».

Ο Ιμπραχίμ Χαλίλ Μποράν αξιολογεί αυτή την κίνηση της Κίνας ως «μια ισχυρή ιδέα» που θα μπορούσε να εκμηδενίσει το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα στον κόσμο. Και ο γνωστός κοινωνιολόγος και φιλόσοφος Σλάβοζ Ζίζεκ αξιολόγησε τον κορωνοϊό με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα έδωσε τη χαρμόσυνη είδηση ότι θα αναστηθεί ο κομουνισμός. Ας κοιτάξουμε και το εξής σχόλιο του Μποράν:

«Στο βιβλίο του ‘Η Τέχνη του Πολέμου’, ο ειδήμονας στρατηγικής Σουν Τζου λέει ότι ‘οι ειδήμονες στον πόλεμο φέρνουν τον εχθρό στο πεδίο της μάχης, δεν οδηγούνται από εκείνον εκεί’, και προσθέτει:

‘Όποιος είναι πρώτος στο πεδίο της μάχης και περιμένει να έρθει ο εχθρός είναι πολύ πιο έτοιμος για τον πόλεμο. Όσοι είναι δεύτεροι στο πεδίο και είναι αναγκασμένοι να βιάζονται για να πολεμήσουν θα είναι πιο εξουθενωμένοι’.

Καλά, μήπως είναι σύμπτωση το γεγονός ότι ο κορωνοϊός εμφανίστηκε από την Κίνα, ή αυτό αποτελεί μια κίνηση από την Κίνα για να τραβήξει τον εχθρό της σε ένα πεδίο μάχης στο οποίο έφτασε η ίδια πρώτη και έχει πλεονέκτημα;»

Μπήκαμε σε έναν ανηλεή πόλεμο με τον ιό. Ας μπούμε. Να τα ξέρουμε και αυτά όμως. Είμαι βέβαιος ότι το ξέρουν οι εξωγήινοι! Να το ξέρουμε και εμείς!

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube