Weather Icon
Συρία , Τουρκία 4 Μαρτίου 2020

Η Τουρκία θα δοκιμάσει τα εγχώρια Α/Α συστήματα Hisar-A/O στη Συρία

Η Τουρκία θα δοκιμάσει τα εγχώρια Α/Α συστήματα Hisar-A/O στη Συρία

Η Τουρκία σκοπεύει σύντομα να αναπτύξει Α/Α συστήματα Hisar A/O στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, για να ενισχύσει το επίπεδο προστασίας των δυνάμεών της που επιχειρούν στη ΒΔ Συρία.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ, ο οποίος επισκέφτηκε επίσης την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, από όπου τα οπλισμένα drones Anka-S και Bayraktar TB2 εκτελούν επιδρομές στη Συρία.

Τα Hisar-A/O προγραμματίζεται να ενταχθούν στο τουρκικό οπλοστάσιο το 2021 (Hisar-A) και το 2022 (Hisar-O), έτσι, η σχεδιαζόμενη ανάπτυξή τους στη ΒΔ Συρία έχει χαρακτήρα αξιολόγησης. Στην ίδια περιοχή έχουν μεταφερθεί συστήματα V-SHORADS Altigan, ενώ εντός της τουρκικής επικράτειας, και πλησίον των συνόρων με τη Συρία, έχει παρατηρηθεί Α/Α σύστημα I-HAWK. Το Hisar-A παρουσιάζεται να έχει μέγιστη εμβέλεια 15km και το Hisar-O 25km.

www.ptisidiastima.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube